EKONOMİHaber Girişi : 12 Temmuz 2011 14:43

Zara Kevenli Köyü Camii İbadete Açıldı

Zara Kevenli Köyü Camii İbadete Açıldı

Kevenli Köyü Derneği’nin çalışmaları sonucu yapımı tamamlanan cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Kevenli Köyü’nde yapımı tamamlanan köy camii; İlçe Kaymakamı Bahattin Alp ARSLANKÖYLÜ, İlçe Müftüsü Mehmet ŞAHİN, Sivas Milli Eğitim Müdür Vekili Âdem YILDIRIM, ilçe protokolü, işadamları, köy muhtarları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle ibadete açıldı. 

Program İlçemiz Ahmethacı Köyü İmam-Hatibi Hasan KILIÇ’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha Sonra Kevenli Köyü Derneği Başkanı Hâmi ARSLAN, Kevenli Köyü Muhtarı Yılmaz ARSLAN, Zara İlçe Müftüsü Mehmet ŞAHİN, İlçe Kaymakamı Bahattin Alp ARSLANKÖYLÜ birer konuşma gerçekleştirdi.

İlçe Müftüsü Mehmet Şahin konuşmasında; “Bir Ramazan ayı içerisinde köy halkı ile birlikte bu caminin temelini atmaya niyet ettik. Gerçekten çok güzel bir başlangıç oldu. Başlangıcı güzel olduğu gibi İnşallah açılışı da güzel olacak. Bayrağıydı, sancağıydı, camisiydi, okuluydu bunlar hep bir milletin değerleri, vazgeçilmez unsurları. Birlik ve beraberliğini temin eden temel taşlar, ülkenin manevi tapusu, ülkenin manevi tescili. Bu asil milletin ruhunda, benliğinde, kanında bunlar var.” dedi.

İlçe Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü gerçekleştirdiği konuşmasında; “Bu güzel eserin açılış merasiminde sizlerle beraber olmaktan dolayı mutluluklarımı ifade ediyor ve hepinizi sevgi, saygılarımla selamlıyorum. Köy derneklerimizin köylerimizin ortak ihtiyaçlarını gidermek noktasındaki çabalarını, gayretlerini memnuniyetle, takdirle karşılamaktayız. Ümit ediyorum ki diğer bütün köylerimizdeki derneklerimizde köylerimizin ortak ihtiyaçlarını giderme, karşılama noktasında sizlerin göstermiş olduğu bu örnek davranışı onlarda benimserler ki ülkemizdeki bütün köylerimiz, ilçelerimiz çok daha mamur bir hale gelebilirler. Ben bu güzel eserin ortaya çıkartılmasında emeği geçen başta muhtarımız, köy derneğimiz ve emeği geçen bütün vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Tekrar bu eserin köyümüze hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Kevenli Köyü Derneği ve hayırseverlerin desteğiyle yapımı tamamlanan cami, 170 metre kare ibadethane, şadırvan, köy odası ve misafirhane gibi bölümlerden oluşuyor. 
İlçe Müftüsü Mehmet Şahin’in okuduğu duanın ardından caminin açılışı yapıldı.

Cami de kılınan Cuma Namazından sonra ikram edilen yemekle program son buldu.



Ebubekir Sami ÇINAR
Cengiz Topel Cami İmam - Hatibi