Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız başkanlığında; Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerimizde görev yapan okul müdürlerimizin katılımlarıyla Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezinde 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı hazırlık ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Atatürk Üniversitesi Nene Hatun kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları İsmail Bağrıyanık, İsmail Yeşilyurt, Orhan Beyazlı, Aziziye İlçe Millî Eğitim Müdürü Nurullah Yavilioğlu, Palandöken İlçe Millî Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar, Yakutiye İlçe Millî Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç ile Aziziye, Palandöken ve Yakutiye’de ilçelerimizdeki resmî ve özel okullarda görev yapan okul müdürleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’ın konuşması ile devam etti.
Bugüne kadar Erzurum’un maarif davasına hizmet eden tüm İl Millî Eğitim Müdürlerine teşekkür ederek sunumuna başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Erzurum'da eğitime dair sözü, fikri, projesi olan herkese gönlümüz de makamımız da sonuna kadar açıktır. Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda; Mevlana Celaleddin Rumî’nin pergel metaforunda ifadesini bulan bir ayağı kültürel-manevî değerlerine sabit, diğer ayağı dünyayı dolaşabilen, güçlü Türkiye’nin hizmetkârı bireyler yetiştirmek en büyük ülkümüz olacaktır.” dedi.
BİZ, BÜYÜK BİR AİLEYİZ
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında il genelinde yürütülecek proje ve faaliyetler, Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri, akademik başarı, değerler eğitimi ve kurum kültürü başlıklarında hedeflerini açıklayarak başarılı kurumların güçlü kültüre sahip olan kurumlar olduğuna değinen İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, sağlıklı bir gelişmenin ancak kurum kültürü oluşturmakla elde edilebileceğini belirtti ve “Biz, Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak büyük bir aileyiz. Ben, bu büyük ailenin bir parçası olmakla gurur duyuyor; siz değerli okul müdürlerimizle birlikte başaramayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluğun olmadığına inanıyorum.” diye konuştu.
Sayın Müdürüm, ülkemizin eğitim durumu meydanda. PİSA raporları ortada , yıllardır, OECD 'nin 73 ülkesi içerisinde , bilimde 47, matematikte 48, okumada 48. sıralardayiz. Hiç bunun altına inemedik ki. Eğitimde, bölgesel değil ülke genelinde başarılı olmak lazım. Başarılı , gelişmiş, modern, çağdaş, zengin ülkeleri örnek alıp o uygulamaları yapmalıyız. Mesela, Japonya, Finlandiya, G.Kore gibi . G. Kore ile, 70' li yıllarda milli gelirimiz at başı idi. Onlar teknoloji özellikle eğitimde, büyük han mucizesini çalışarak, üreterek gerçekleştirdiler ve buraya geldiler. Milli gelirleri şu an, 1 trilyon 690 milyar dolar ile dünyanın 9. büyük ülkesi oldular. Bizim iki katımız. Biz ise, 23. sıradayız. Fert başına milli gelirleri 35 bin dolar. Hem eğitim tek başına gelişim sağlayamaz. Ekonomiyi, sağlığı, üretimi, istihdamı, imalatı ,ihracatı hep birlikte yapmak lazım. Bugün Sâmsung' u, 8.200 milyar insanın, 3.5 milyarı kullanıyor. İşte eğitimde başarı bu. G. Kore'den her yıl 3 üniversite, dünyanın en başarılı 100 üniversitesi içerisinde yer alıyor da bizim, ilk beşyüze giren üniversitemiz yok. Onların dünya çapında birçok markaları var ama bizim bir markamız yok. Bizim üniversitelerimiz ne yapıyorlar, neredeler ? .. onların Nobel Ödüllü alan birçok bilim adamları var da bizim neden bir tanecik bile yok ? .. bizimkiler neden çalışmıyorlar, neden kendilerini yenilemiyorlar ? .. onlar KDV'si yüksek teknolojik eserler , nanoteknoloji, prototipler üretiyorlar da bunlar bizimkilerde neden yok ?.. Egitimi temelde halletmek lazım. Ezberci, klasik , pasif eğitimle bir yere varamadıgimiz gün gibi aşikar. Bu sistemi bırakıp aktif, akleden, düşünen, üreten, sorgulayan, eleştiren, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayan,arayıp yeni yeni teknolojiler bulan sisteme derhal geçmemiz lazım. Bu sistemle bir yere gelemeyiz. Yoksa " bizim oğlan bina okur, döner döner yine okur" misali, hep aynı kısır döngüde döner dururuz. Sayın Müdürüm, her yıl hiç değişmeyen klasik sözlerin söylendiği bu mutat toplantınız hayırlı olsun. Yazılacak çok şey var da biz kısa tuttuk. Bu vesileyle şehrimize hoş geldiniz,göreviniz hayırlı olsun.Emekli bir eğitimci. Selamlar saygılar.