Haber Girişi : 02 Temmuz 2018 09:51

YENİ HÜKÜMET SİSTEMİNDE KÜLLİYE ERZURUM HATTI

YENİ HÜKÜMET SİSTEMİNDE KÜLLİYE ERZURUM HATTI
Parlamenter sistem, yürütmenin yasama organının denetiminde olduğu bir yönetim şekliydi. Başbakan ve bakanlar da meclisin içinden çıktıkları için hükümet programları ve acil eylem planlarının şekillenmesinde meclis üyelerinin etkisi biraz daha belirgindi eski sistemde.
*
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle karşımıza malumunuz olan şöyle bir tablo çıkıyor: Ülkemizde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 65 kurul, 9 kurul altında toplanacak; 4 Ofis de Cumhurbaşkanı ile birlikte çalışacak. 

Cumhurbaşkanı’nın başkanı olacağı bu kurulların başkanvekilleri olacak. Kendi alanlarında politikalar önerecek ve icra faaliyetlerinin hem yol göstericisi hem izleyicisi olacak bu kurullar.
*
Genel konularda olduğu gibi, öncelikle ele alınması gereken şehirle ilgili konuların hızlı ve kapsamlı bir şekilde bu kurullara, icabında bizzat Sayın Cumhurbaşkanı'na iletilmesi büyük önem taşıyor, demek ki.
*
İşte bu noktada kıymetli milletvekillerine, il teşkilatlarına, yerel yöneticilere, sivil toplum örgütlerine ve medyaya büyük görev ve rol düşüyor.
*
Şahsen, bürokrasiye musallat olan rehavet ve ataleti bertaraf edip, kamu yönetimine yeni bir ruh aşılayacağına inandığım yeni sistemin “yerel kalkınma” seferberliği için de bir fırsat olduğu kanaatindeyim.
*
Bu inançla, şehrin önceliklerinin şimdi ve sürekli olarak külliye nezdinde takibini hayati bir vazife olarak görüyorum. Zaten hep var ve diri olan “Külliye- Erzurum Gönül Hattı”nın, hizmet, yatırım ve proje kanalı olarak da kullanılması gereğine işaret ediyorum.
*
Biliyorum ki bizi o katlarda her daim dinlemeye hazır kulaklar mevcuttur ve çok şükür bu şehrin ifade-i meram kabiliyeti yüksek milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, yazarları çizerleri hiç de az değildir.
Etiketler : vahdet
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.