ÇEVREHaber Girişi : 30 Ağustos 2024 08:50

Vali Çiftçi, tabyaları elleriyle temizledi

Vali Çiftçi, tabyaları elleriyle temizledi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, şehrin tarihi tabyalarını incelemeye devam ederken, ecdadımızın emaneti olan bu önemli yapıları bizzat elleriyle temizleyerek korunmalarına dikkat çekti.

Erzurum'da, Osmanlı Devletince doğu sınırlarının korunması amacıyla yapılan ve "93 Harbi" olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nın en çetin muharebelerinin geçtiği Aziziye Tabyası'nın da aralarında bulunduğu kentteki birçok tabya bir asrı aşkındır tarihe ışık tutuyor.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, şehrin önemli tarihi miraslarından olan tabyalara yönelik incelemelerine büyük bir hassasiyetle devam ediyor. Son olarak Büyük Kiremitlik Tabyası, Küçük Kiremitlik Tabyası, Ahali Tabya, Küçük Palandöken ve Büyük Palandöken Tabyası'nı ziyaret eden Vali Çiftçi, çevrede bulunan çöpleri temizledi.

Ecdadımızdan kalan tabyaların korunması ve gelecek nesillere aktarılması için gösterdiği çabayı somut bir adımla sergileyen Vali Çiftçi, tarihi yapılarda yaptığı gezi sırasında, etraftaki çöplere duyarsız kalmayarak çevredeki çöpleri topladı. Kendi elleriyle temizlik yapan Vali, bu tarihi yapıların bakımı ve korunması konusunda sorumlu kurumlara gerekli talimatları verdi.

Vali Çiftçi'nin Tabyalar gezisine Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir, Palandöken Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Laloğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Yer eşlik etti.

 

Etiketler : erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.