GÜNDEMHaber Girişi : 04 Ekim 2013 12:10

Vali Altıparmak buzağılara biberonla süt içirdi

Vali Altıparmak buzağılara biberonla süt içirdi

Vali Altıparmak, Aşkale ilçesinde 40 bin metrekare kapalı alan üzerinde iki ayrı bina halinde inşa edilen Kabul Barınma ve Geri Gönderme Merkezi’ni ziyaret etti. Daha sonra 2011 Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yaptırılan tesisleri gezen Vali Altıparmak, sporcularla bir süre sohbet etti.

 Valisi Ahmet Altıparmak, Aşkale ilçesinde yapımı devam eden Mülteci kampını ziyaret etti. 

Aşkale ilçesinde 40 bin metrekare kapalı alan üzerinde iki ayrı bina halinde inşa edilen 700 kamera sistemiyle diğer ismiyle Kabul Barınma ve Geri Gönderme Merkezi’ni ziyaret eden Vali Altıparmak burada kısa süreli gezerek yetkililerden bilgi aldı..

Daha sonra Kandilli Kayaklı Koşu ve Biathlon Merkezi’ni ziyaret eden Vali Altıparmak, sporcularla sohbet etti. Biathlon Merkezin’e giden Vali Altıparmak sporcuların kaldığı odaları gezdi. 

BUZAĞILARA BİBERONLA SÜT İÇİRDİ

Daha sonra Aşkale ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Vali Altıparmak, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen Atatürk Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen ‘Erzurum, Kars ve Ardahan illeri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı etkinliğine katıdı. Vali Altıparmak, ardından Aşkale’ye bağlı Kandilli beldesinde hayvan çiftliğini denetledi. Burada çiftlik işletmecisinden bilgi alan Vali Altıparmak, Kurban Bayramı öncesi kurbanlıkları görerek, küçük buzağılara kendi eliyle biberonla süt içirdi.

KADINLARA YÖNELİK GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ UYGULANDI

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen Atatürk Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen ‘Erzurum, Kars ve Ardahan illeri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı tamamlandı. 

KOSGEB Erzurum İl Müdürü Ayhan Çağrıoğlu, bölgemizde kadın girişimci sayısının az olduğunu dile getirerek, “ İnşallah Atatürk Üniversitesi bünyesinde girişimcilik derslerini, seçmeli ders olarak vermeyi planlıyoruz. 259 işletmeye bugüne kadar 2.6 milyon destek verdik. İş planlarını hayata geçirmek isteyenler, bu projelerle daha sağlam adımlar atacaklar.” diye konuştu.

BTC Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Şükran Çağlayan Mumcu, 10 yıldır Atatürk Üniversitesi ile birlikte başarılı projeler yürüttüklerini ifade etti. Çağlayan konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bölgede yaşayan halkımızın sorunlarına göz yummak istemedik. Sorunlara göz yummadık. Bu politikalar çerçevesinde binlerce projeye imza attık. Aşkale’de ilk kez kadınlara yönelik bir girişimcilik eğitimi uygulandı.”