EKONOMİHaber Girişi : 26 Temmuz 2011 13:48

Vakfıkebir Şenocak Köyü Camii törenle ibadete açıldı

Vakfıkebir Şenocak Köyü Camii törenle ibadete açıldı

Sunuculuğunu Güneyköy Ketaş Fabrika Camii İmam-Hatibi Yusuf Özkul’un yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından İstanbul Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Metin Çakar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir açılış konuşmasını yaptı.

Tokdemir konuşmasında, “Camiler Allah’ın evleri mesabesindedir. Bütün camiler Kâbe’nin birer şubeleridir. Camiler ibadet etme, Allah’ı anma, eğitim –öğretim, huzur ve sükûn mekânlarıdır. Zamanımızda camiler ibadet yapmanın yanında eğitim-öğretim amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Camiler aynı zamanda halka yönelik Halk Eğitim Merkezleridir. Camilerde esas olan cemaattir. Cemaat camilerin süsüdür. Camide cemaatle kılınan namaz daha fazla faziletlidir. Camilerimizi cemaatsiz bırakmayalım” dedi.

Törende Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci de bir konuşma yaptı. Konuşmasında Müslümanların ibadet mekânları olan camilerin temiz olması ve çevre düzenlemesinin de en iyi şekilde olması gerektiğinin önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Hayri Birinci, hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapımı tamamlanan Camii’nin çevre düzenlemesinde belediye olarak ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi.

Son konuşmayı Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy yaptı. Kaymakam Arısoy konuşmasında, “Öncelikle böylesine güzel bir eseri inşa etmekte emeği geçen herkese, başta muhtar olmak üzere teşekkür ediyorum. Cami konum olarak da, estetik olarak da çok güzel. Estetikten uzak durmayın. Cami çok önemli ama Estetik de çok önemlidir. Cami’imiz çok güzel olmuş. Her şey düşünülmüş Hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından camiinin ibadete açılış kurdelesi topluca kesildi. Büyükliman Mahallesi Camii İmam-Hatibi Ali Osman Birinci’nin cami içerisinde okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından Tonya İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin kürsüye çıkarak camii dolduran cemaate vaaz-ı nasihatte bulundu. Daha sonra Camii’nin mihrabının açılışı açık artırmayla yapıldı.

Öğle namazının kılınmasından sonra da törene katılanlara ikramda bulunuldu.

Şenocak Köyü Camii 14x10 ebadında 300 kişi kapasiteli, 6 küçük, bir  de büyük kubbesi ve bir minaresi ile 700 bin TL harcanarak tamamlandı.

Köy halkı adına konuşan Köy Muhtarı Muhammet Kılıç, “Duyarlı vatandaşlarımızın maddi ve manevi katkılarıyla iki yıl gibi kısa bir sürede camimizi tamamlayarak bu gün Allah’ın izniyle açılışını gerçekleştirdik. 700 bin TL harcamamız oldu. Bir takım yerlere borçlarımız var. Hayırsever vatandaşlarımızın yapacakları yardımlarla bu borçlarımızı kapatmamız gerekiyor. Bunu niçin de vatandaşlarımızın maddi yardımlarını bekliyoruz” dedi.

Muhtar Kılıç ayrıca vatandaşların yardımlarını Vakfıkebir İş Bankası 280308 Nolu banka hesabına havale edebileceklerini belirtti.

Açılış törenine İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, Vakfıkebir ve Tonya il genel Meclisi üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Bülent Alp,  ilçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, Tonya Müftüsü Abdurrahman Şahin, Esnaf Odası Başkanı Ahmet Sevinç, muhtarlar, bazı din görevlileri ve köy halkı katıldılar.