ERZURUMHaber Girişi : 07 Ekim 2015 13:40

UZUNDERE'DE CİTTASLOW ÜYELİK SÜRECİ DEĞERLENDİRİLDİ

UZUNDERE'DE CİTTASLOW ÜYELİK SÜRECİ DEĞERLENDİRİLDİ
Uzundere'nin Uluslararası Sakin Kentler Birliğine (Cittaslow) üyelik sürecinin değerlendirilmesi toplantısı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.
Uzundere'nin Uluslararası Sakin Kentler Birliğine (Cittaslow) üyelik sürecinin değerlendirilmesi toplantısı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. 
Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, yaptığı konuşmada, Cittaslow (Sakin Kent) 1999 yılında İtalya'da 4 belediyenin bir araya gelerek kurduğu Uluslararası bir belediyeler birliği olduğunu belirterek, "Sakin Kent Fastfood (Hızlı yemek) akımına karşı olarak Slowfood (Yavaş yemek) akımının geliştirildiği ve bunun kentlere uyarlandığı bir felsefedir. Bu felsefenin çizdiği yol haritasında hareket etmek, kentlere önemli kazanımlar sağlamaktadır. Bunlardan en önemlisi Uluslararası tanınırlık hiç şüphesiz, Turizmin önemli bir gelir kaynağı olduğu ilçemizde, Birliğe üyelik önemli bir adım olacaktır. Yine kendi kendine yeten, eskiyi unutmadan gelenek ve göreneği yaşatan, organik üretim ve pazarlamayı geliştiren, sakinlik ve dinginliği egemen kılan faaliyetleri, önemli kazanımlar olarak görmekteyiz. Hâsılı, İlçemizin Uluslararası Vizyon da önemli bir kırsal turizm destinasyonu, marka kent ve cazibe merkezi olması yönünde önemli bir mihenk taşı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu
Toplantının devamında ise Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem'de, Sakin kent üyelik süreci ve kriterlerini, Sakin kent felsefesini detaylı bir sunum yaparak açıkladı. Cittaslow hareketinin kalıcı olabilmesi için halk tarafından benimsenmesi ve desteklenmesi gerekmekte olup; bu nedenle halkı bilgilendirmek için bu çalışmaların sürekli yapılmasının faydalı olacağı hususunda bilgi paylaşımında bulundular.
Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı olan ve aynı zamanda Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cittaslow üyelik kriterlerini detaylandıran ve Cittaslow felsefesini, amacını ve ilçenin birliğe üye olma niyetinde izlemesi gereken yol ve yöntemi anlatan bir bilgilendirme sunumu yaptılar. Deneyimler sonucu aday ilçenin aktörlerinin, STK'larının ve diğer ilgililerin Cittaslow hakkında bilgilendirilmesinin yararlı olması noktasındaki değerlendirmelerini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Akabinde soru cevap kısmı ile toplantı son buldu. Toplantı bitiminde ilçenin güzelliklerinin tanıtılması noktasında düzenlenen gezi organizasyonu başladı. İlçenin tarihi ve turistik değerleri olan Tortum şelalesinin görülmesi ile başlayan program, devamında Tortum Gölü, Yedi Göller, Öşvank Kilisesi, Avrupa Birliği destekli Aslan Olgun'un serası Çin tipi sera, Kaymakamlığa ait olan Çiçek Üretimi ve Pazarlama Serası ve UZKADER Seramik Atölyesi gezisi ile tamamlandı.
Katılımın yoğun olduğu toplantıya Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Levent Kepçeli, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem, Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy, Kültür Turizm İl Müdürü Hasan Mazlumoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Kudaka Genel Sekreteri Mehmet Ali Çakal, Palandöken Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Uzundere İlçe Kurum Amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Altun, MHP İlçe Başkanı Yusuf Göğgerkaya, CHP İlçe Başkanı İkram Kadirhan, Ziraat Odası Başkanı Selim Kardaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Çelik, Gençlik Spor İlçe Müdürü Hüseyin Nefer, Uzundere Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Musa Han, Kadın Emeğini Değerlendirme Derneği Üyeleri Firdevs Kurt ve Fatma Canbaş katıldı.
Etiketler : uzundere
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.