Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı başkanlığında rutin toplantılarına devam eden Üniversite Senatosunda, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitlerimiz anıldı.
Çanakkale cephesinde savaşan Türk askerinin yemek listesinde sıkça karşılaşılan üzüm hoşafı ve ekmek, Turizm Fakültesi organizasyonuyla senatörlere ikram edilerek o günlerin hatıralarda kalması sağlandı.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitlerimizi anmak, bu konuda farkındalık oluşturmak adına ikram edilen asker menüsünü tatmanın o günlerin hatırlanması açısından önemli olduğunu belirten Rektör Çomaklı, Çanakkale Zaferinin hangi şartlar altında elde edildiğinin bir nebze de olsa anlaşılması ve kahraman ecdadımızın bir kez daha rahmet ve minnetle anılması için anlamlı bir etkinliğe imza atıldığını söyledi.
Türk milletinin birlik, beraberlik ve inançla neler yapabileceğini gösteren en güçlü örneklerden birinin Çanakkale Zaferi olduğuna vurgu yapan Rektör Çomaklı: “Türk milletinin; vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, hangi durumda olursa olsun engelleri aşabileceğinin en güzel örneği Çanakkale Zaferidir. Kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılarak bizlere emanet eden her bir ecdadımızı, her bir şehidimizi saygı, minnet ve duayla anmaya devam edeceğiz. Bu duygularla, böylesine anlamlı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese canı gönülden teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.
sayın tuğlular ne güzel yazmışsınız - tam da gerçekleri anlatmışsınız. ellerinize dilinize sağlık. o üniversite bunu bir okusa. belki çeki düzen verirler kendilerine.
Zaten yaptıkları birşey yok. Bol bol cafcaflı törenler ve kutlamalar yapıyorlar. Halbuki üniversitenin görevi; bilim, bilişim, KDV'si yüksek teknolojik eser üretip satıp ülkeye getirip halkın refahına katkı sağlamaktır. Bu da bunlarda yok. Dolgun maaşlar, lüks araba, giyim kuşam ile tam bir saltanat sürüyorlar. Bilim adamı diye aldıkları siyasiler, tarikatci , cemaatciler. Zaten üniversite siyasetin arenası olmuş. İşte bu konuda yazılanları okuyoruz. Bu yazdıklarında varlar. Ama bilim, bilişim, teknoloji, nanoteknoloji, prototip üretmede, patent alıp icat yapmada, dünyanın başarılı ilk 100,200,300,400,500 üniversiteleri arasında esameleri okunmuyor yoklar, Nobel ödülü alan bir bilim adamları yok. Onlarca yok. Bir tane varlari yok. İyi bilinsin ki teknolojiye dönüşmeyen bilimin hiçbir değeri yoktur. Selamlar.
yeni nesil tasarım üniversitesi makamda hoşafla tatlıyla çanakkaleyi mi kutluyor. ayıp olmuyor mu beyler. tarihe biraz saygınız yokmu illa makamdamı kutlayacaksınız. illa rahat olarak koltukda mı kutlayacaksınız. kışlalar 2 km ötede zahmet edip mehmetçikle yiyip kutlasaydınız daha iyi olurdu. o insanlar şehit oldu size vatan bıraktı siz makamda hiç eziyete girmeden hoşaf içtiniz öylemi şimdi masanıza dönün ve makalenizi yazın vatan size minnettardır.