EKONOMİHaber Girişi : 24 Şubat 2022 22:46

Üniversite-Sanayi işbirliğine katkı sunacak imzalar atıldı

Üniversite-Sanayi işbirliğine katkı sunacak imzalar atıldı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında eğitim ve istihdama yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversite-Sanayi iş birliklerini güçlendirmek, sanayi ve üniversite arasında ortak çalışma alanlarını artırmak, yetişmiş insan gücünün istihdam edilmesini sağlamak ve sanayide çalışan mühendislere lisansüstü eğitim vermek amacıyla ETÜ ve 2. (OSB) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Düzenlenen imza törenine ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve 2. Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Saim Özakalın’ın yanı sıra İŞKUR Erzurum İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, 2. OSB Bölgesi Müdürü Fırat Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kaymaz, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim ve ETÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Arzu Görmez katıldı.

İmzaların atılmasının ardından Rektör Bülent Çakmak ve beraberindeki heyete 2. OSB’de yer alan atölye ve fabrikaları gezdiren Başkan Vekili Saim Özakalın, “ETÜ ile imzaladığımız protokol ile Erzurum’un sanayisi, üniversitenin bilgi birikiminden yararlanacak.  İnanıyorum ki bu sayede üretimde sanayicilerimizin karşı karşıya kaldığı sorunlara bilimsel çözümler üretip verimliliği artıracağız” şeklinde konuştu.

Üniversite-Sanayi iş birliklerinin ülke ekonomisi için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Rektör Çakmak: “Göreve geldiğimiz günden itibaren üniversitemizin laboratuvarlarını ve alt yapı imkânlarını ülkemize katma değer sağlayacak projeler üretmek için kullanma gayreti içindeyiz. Ancak üniversitemizde üretilen bilimsel bilginin ticarileşmesi ve ülke ekonomisinde bir değer olarak yer alabilmesi için sanayimiz ve sanayicimizle iş birliği içerisinde olmamız gerekiyor. İnanıyorum ki 2. OSB ile yapmış olduğumuz anlaşma buna vesile olacak ve hem öğrencilerimize yeni staj ve iş imkanları sunmuş olacağız hem de sanayimizde hali hazırda çalışan mühendislerimize lisansüstü eğitim vererek daha donanımlı olmalarını sağlayacağız. Bu vesileyle imzalanan protokolün öğrencilerimize, şehrimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • levent sütçü 25 Şubat 2022 11:13

    Şöyle hafızamda Erzurumumuzun, bu kadim şehrimizin tarihine bir yolculuk yapıyorum da. Geçmişte tüm Doğu anadolunun (Sadece dogu anadolunun kuzey kesiminin değil) ticaret, siyaset ve sosyal yaşam merkezi olan doğunun Parisi olan ilimizde Üniversite varken bırakın 2.Üniversiteyi bugünün gelişmiş vilayetleri dahil bir çok ilde üniversite yoktu. Yine şöyle zihnimi sorguluyorum da ilimizdeki iki üniversitenin sosyal ve ekonomik yaşamdaki toplam ağırlığı o dönemdeki Atatürk Üniversitesinin ağırlığının yarısı kadar bile değil. Aslında ilimizdeki Üniversitelerin İlimiz kalkınmasına somut projelerle katkı sunması beklenirken; böyle göstermelik politikalarla tribünlere oynamalarını yenide görmüyoruz. Bir zamanların Atatürk Üniversitesinin oluşturduğu ÜSİGEM i de (Üniversite Sanayi İşbirliği geliştirme merkezi) böyle tirbünlere oynadığını şov yaparak gazetelerde manşet haberlere konu oldukları günleride unutmuş değiliz.Şimdilerde zaten sesi soluğuda çıkmıyor. Kapandığını düşünüyorum.Asıl amaçları İlimizin Sosyoekonomik yönden kalkınması değilde zanki birazda kendi kariyer gelecekleri için bu şovu yaptıklarını düşünüyorum. Kurulduğu 2010 yılından bu yana Erzurum Teknik Üniversitesi nin bence ilimize tek faydası az da olsa ilave istihdam yaratmış olmasıdır.