Medine'de bulunan hacı adayları ise Ravza-yı Mutahhara'da Peygamber Efendimiz'i ziyaret ediyor.
Kutsal beldeleri ziyaret eden Türklerle ilgili önemli değişim göze çarpıyor. Hacı adayları arasında gençlerin sayısı her geçen yıl artıyor. 1980'li yılların sonunda 72 olan yaş ortalaması bu sene 54'e düştü. Bu durumun sevindirici olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, önemli bir noktanın da altını çizdi: "Bu sene şimdiye kadar 20 Türk hacı adayı hayatını kaybetti. Bunların hepsi 60 ve üzeri yaşlarda."
Türkiye'nin ilk hacı kafilesi 30 Ekim'de yola çıkmıştı. Kâbe'yi ziyaret arzusu taşıyanların yüzde 70'i kutsal beldelere ulaştı. Suudi Arabistan'ın bu sene Türkiye'ye ayırdığı kota 70 bin. Ancak bu rakam Avrupa ülkelerinden Cidde'ye geldikten sonra Diyanet'e tabi olan 15 bin kişiyle birlikte 85 bine çıktı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Karaman, Arafat'ta vakfeye duracak Türk hacı sayısının 100 bini bulacağını belirtiyor. Diyanet, Türk hacıların daha iyi ibadet edebilmeleri için bu yıl özel olarak hazırlandı. Bin 500'e yakın görevli birkaç ay önce umreye gelerek çalışma yaptı.
Bu arada bugüne kadar 11'i Medine'de, 9'u Mekke'de olmak üzere 20 Türk hacı adayı vefat etti. 18'inin ölüm sebebi kalp krizi. 1 kişi trafik kazasında hayatını kaybederken, diğeri solunum yetmezliğine yenik düştü. Mekke'de Şerai, Medine'de ise Cennetül Baki Mezarlığı'na defnedilen Türklerin isimleri şöyle: Fatma Dikollu (Samsun), Mustafa Soba (Amasya), Abdulbari Hocaoğlu (Diyarbakır), Selfinaz Yalnız (Karaman), Mehmet Akın (Malatya), Hatice Mendilli (Gaziantep), Fatma Kurt (Gaziantep), Hüseyin Yumuşak (Kütahya), Sadettin Aktaş (Yozgat), İsmail İmeci, (Giresun), Hamdi Yıldız (Tokat), Mısdık Arslan (Kahramanmaraş), Ahmet Büyükdeveci (Sivas), Döndü Kandemir (Uşak), İsmail Aytekin (Elazığ), Süleyman Şahin (Gaziantep), Gülsüm Tezel (Bartın), Meryem Öğüt (Alanya), Ali Sevmez (İzmir), Dürüye Güneş (Kırşehir).