EKONOMİHaber Girişi : 26 Temmuz 2011 14:13

Tortum Kazandere Köyü Camii Törenle İbadete Açıldı

Tortum Kazandere Köyü Camii Törenle İbadete Açıldı

Erzurum Tortum İlçesi  Kazandere Köyü’nde 6 ay önce inşaatına başlanan cami Müftülüğümüz ve halk işbirliğiyle kısa sürede tamamlanarak 24.07.2011  ibadete açıldı.

Yapımı  185 bin TL’ye malolan caminin açılışına İlçe Müftümüz Sayın Celal BÜYÜK, Yakutiye İlçe Müftüsü Dr. İhsan İLHAN, çevre köy muhtarları, imam hatipler ve köy halkı iştirak ettiler.

Açılışta bir konuşma yapan İlçe Müftümüz Celal BÜYÜK, camilerin toplum hayatı üzerindeki etkileri, çocuklara küçük yaşta cami sevgisi kazandırmanın yolları ve birçok eğitim imkanından mahrum olan bayanların özellikle dini bilgi ve yaşantı eksiğinin giderilmesi açısından cami ile bağlantıların sağlanması konularına değindi.

Son zamanlarda camilerin toplum üzerindeki etkisinin zayıflamaya başladığına değinen BÜYÜK’ “huzurlu bir toplum hayatının güzergahı, gerçek kulluk şuurunun sunulabildiği, ihtiva ettiği değerleri sürdürebilen sarsılmaz bir Müslüman-Cami bağlantısı olgusundan geçer. İnsanlık en huzurlu dönemini Asr-ı Saadet döneminde yaşamıştır. Bizler de yaşantımızı İslam’a ve onun en güzel merkezleştiği camilere endeksleyebilirsek ve gerek din görevlileri gerekse Müslüman toplum olarak camilere gerçek fonksiyonunu tekrar kazandırabilirsek, inşallah o zaman biz de Asr-ı Saadetin huzur iklimine ulaşma ümidini taşıyabiliriz” şeklinde konuştu.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi dinletisi ve mevlid-i şerif okunmasının ardından Yakutiye Müftüsü Dr. İhsan İLHAN’ın yaptığı dua ve yemek ikramıyla son buldu.