GÜNDEMHaber Girişi : 18 Temmuz 2024 07:10

Terminal Caddesi nefes alacak

Terminal Caddesi nefes alacak
Büyükşehir’in dev ulaşım projesinde sona yaklaşılıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin önemli ulaşım projelerinden biri olan tren yolu alt geçitli köprülü kavşak ve bağlantı yolunda sona gelindi.

Terminal Caddesi ve çevresindeki trafik yoğunluğunun en asgari seviyeye indirilmesi amacıyla yapımı süren yeni bağlantı yolu, şehrin ulaşım hayatına nefes aldıracak.

Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi yanında inşa edilen tren yolu alt geçitli köprülü kavşak ve bağlantı yolu ile birlikte Terminal Caddesi ve Havalimanı güzergâhında oluşan yoğunluk da tamamen bitmiş olacak.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Tren yolu alt geçitli köprülü kavşak ve bağlantı yolumuzla şehir ulaşımındaki trafik yoğunluğu da rahat bir nefes alacak. Yeni yol ile birlikte Yıldızkent, Yenişehir, D260-21 Erzurum-Erzincan Karayolu ile Erzurum Havalimanı yolu birbirine bağlanacak. 610 metre uzunluğunda, 18 metre köprü genişliğindeki bağlantı yolumuzun tren yolu genişliği de 15 metre olarak tasarlandı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ile Erzurum Büyükşehir Belediyemizin işbirliğinde yapılan tren yolu alt geçitli köprülü kavşak ve bağlantı yolumuzda sona yaklaştık. İnşallah ağustos ayında yeni bağlantı yolumuz ulaşıma açılacak” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 21 Temmuz 2024 00:22

    Köylü kurnazlığı yol yapmak. Bir tarafta taş ılıcaya kadar ip gibi uzanan dümdüz yol bir tarafta sekmenin uyduruk yolu. Buna bir üniversite bir karayollları bir devlet yetkilisi demiyor ki ne yapıyorsun manyak

  • Yt 19 Temmuz 2024 22:58

    Erzurum’un valisi rektörü müdürü başkanı tek adam diktatör olmalı ki böyle olmaması gereken yerden inadına yol açılmış. mühendisi rektörü hocası valisi kimsenin gıkı çıkmıyor sorgulanmıyor kural usul yönetmelik devlet aklı ve terbiyesi olsa aklına esen yerden yol geçemez. Yol hatalı öngörü önündeki bağlantı yolu hatalı karayolları yolu hatalı tam 5. Sınıf çapsız kalitesiz cahilce açılmış yollar Erzurum bunlara layık değil. Vatandaşa millete devlet malına azıcık saygı lı olun.

  • Mustafa tekin 18 Temmuz 2024 20:23

    Bu yol Ilıca yoluna nerden bağlanacak stadyuma giriş kapısından bağlanması lazım aksi halde 20 metre arayla yol bölünmez koskoca devlet yoku sokak gibi olur. Kazalar olur bunun sorumlusu kim olacak valimiz bu ili sorgulamalı kafasına esen köylü kurnazlığı ile yol yapıyor hışto kıro yolu istemiyoruz.

  • A. T 18 Temmuz 2024 18:36

    Bu yolun 10 metre yan tarafında devletin yolu vardı ancak israf ve rant için o yol görmezden gelindi ve 2 senedir boşu boşuna hem tren yolu değiştirildi hem trilyonlar harcandı. Hemde üniversitenin arazisi gaspedildi. Eski yol tam stadın yanından geçiyordu çok uygundu yazık ettiler sekmen ola Allah’ından bula. Çoluk çocuğundan çıksın devlet malının içinden geçiyor harcatıp harman savuruyor inşallah o yolda can verirsin

  • ali er 18 Temmuz 2024 12:59

    inanılmaz cahil bir proje devletin yaptığı yola paralel akılla yapılan bir yol. nereye çıkacağı belli değil. ileriden olsa baglantı yolu üniversiye giriş yoluna bağlanacaktı ama sekmen inat etti. devletin trilyonarı boşa gitti. hakkımız haram olsun.