Yirmi iki yıldır erozyon ve doğal varlıkları korumak adına mücadele eden TEMA Vakfı, çalışmalarını gönüllülerinin sağladığı katkı ve desteklerle yürütüyor. Gönüllülerinin desteğine her çalışmasında ihtiyaç duyan TEMA Vakfı, 2014 yılında gerçekleştirdiği çalışmalarla 46 bini aşkın yeni gönüllü kazanımı sağlayarak vakıf tarihinin yıl bazındaki rekorunu kırdı. İngiltere merkezli Charities Aid Foundation tarafından yayımlanan Dünya Bağışçılık Endeksi'ne göre Türkiye gönüllü faaliyetlere katılımda 135 ülke arasında 132'nci sırada yer alıyor. Gönüllülük konusunda sondan üçüncü sırada yer alan Türkiye'de gönüllü faaliyetlere katılım oranı yüzde 10'u geçmiyor. Bu çerçevede TEMA Vakfı, gönüllülük faaliyetlerine katılım oranı düşük olan Türkiye'de rekor gönüllü sayısına ulaştı.
Toplamda yarım milyonu aşkın doğa gönüllüsü ile doğal varlıkları koruma mücadelesini sürdüren TEMA Vakfı, 2014 sonu itibariyle 80 il, 308 ilçe, 37 mahalle ve 122 üniversitede faaliyetlerine devam ediyor. Doğa koruma alanında Türkiye'nin en yaygın sivil toplum örgütü olan TEMA Vakfı, doğa sorunları, özellikle de erozyon, ormanların yok edilmesi, çölleşme, iklim değişikliği ve biyo-çeşitliliğin kaybolması konuları ile ilgili etkili ve bilinçli bir kamuoyu oluşturmayı hedefliyor. Gençlik örgütlenmesine özel bir önem veren TEMA Vakfı, üniversitelerde Genç TEMA Toplulukları kurulmasını sağlayarak gençleri gönüllülük yoluyla doğa mücadelesine dâhil etmeye çalışıyor.
Konuyla ilgili görüşlerini aktaran TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, "22 yıllık geçmişimizde kazandığımız tüm başarıların temelinde, Vakfımızın gönüllülük esasıyla çalışan bir halk hareketi olması yatıyor. Yürütülen çalışmalardaki en büyük gücümüzün yaygın saha örgütlenmemiz ve gönüllülerimiz olduğunu biliyoruz. Anadolu kültüründe çok önemli bir yere sahip olan toprağı koruma mücadelemizde yanımızda olan tüm gönüllülerimize sonsuz teşekkür ederiz. Gönüllülerimizin katkıları ve çalışmaları ile doğal varlıklarımıza sahip çıkmaya var gücümüzle devam edeceğiz'' dedi.