Geçtiğimiz ay yapılan İl Genel Meclisi toplantısında taş toplama makinesi için 150 bin TL’lik bir bütçe ayrılmasına rağmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü makineyi yurt dışından ithal edecek firma bulamadı. Müdürlük, bunun üzerine ilginç bir yöntem geliştirdi. İl Müdürü Fatih Çintimar’ın talimatıyla kurumda çalışan 30 işçi pistlerdeki taşları elleriyletoplamaya başladı.
Palandöken Kayak Merkezi’ne çıkan taş toplama timi 2 bin 800 metre yükseklikte bulunan pistlerde taş temizliğine başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Palandöken’i kış mevsimine hazırlamak için bütün ekibin büyük bir özveriyle çalıştığını belirterek, “İl Genel Meclisi geçtiğimiz ay yapılan toplantıda taş toplama makinesi almamız için bize 150 bin TL bir ödenek gönderdi. Ancak bu makineyi yurt dışından ithal edecek bir firma bulamadığımız için alamadık. Bizde il müdürlüğü elemanlarından oluşturduğumuz ekiplerle pistlerdeki taşları temizlemeye başladık”dedi.
İşçilerin bazı yerlerde tırmıkla bazı yerlerde de elleriyle taşları topladıklarını ifade eden Çintimar, “Ekibimiz küçük taşları temizlemek için tırmık kullanıyor. Büyük taşlar için ise ellerini kullanmak zorunda kalıyor. Yağmurlar başlamadan tüm pistlerin hazır hale gelmesini istiyoruz. Bunun için çok çalışıyoruz”diye konuştu.
Pistlerin taşlardan temizlenmesinin hem kazaları önlediğini, hem kayaklara zarar vermediğini de vurgulayan Çintimar, “ Palandöken’i tercih eden misafirlerimizi dünyanın en uzun ve en iyi pistlerinde ağırlıyoruz. Tüm gayretimiz herşeyin eksiksiz olması için. Taşlar kazalara da davetiye çıkarıyor. Bir pistte ne kadar taş varsa kar kalınlığını da o kadar yüksek olması lazım. Taşsız bir pistte ise fazla kara ihtiyaç yok”dedi.
İşçiler ise yaklaşık 40 kilometre uzunluğundaki pistlerde 1 hafta taş temizliği yapacaklarını söylediler.
Levent AKPINAR/Palandöken