EKONOMİHaber Girişi : 03 Ekim 2009 18:48

Siirt?te Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanmaya başlandı

Siirt?te Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanmaya başlandı

2009 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Siirt?te çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Çarşı Camii alt bölümünde düzenlenen açılışProgramında konuşan Müftü Gürlen, Kur'an-ı Kerim'de bazı ayetlerde cami ve mescit yaptıranların övüldüğüne dikkat çekti.

 

      1-7 Ekim tarihleri arasının 1986 yılından bu yana Camiler Haftası, 2003 yılından beri de Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığını belirten Siirt Müftüsü Mahmut Gürlen, "Camilerin tarihi gelişimine baktığımızda, İslam'da ilk mescit Hazreti Peygamberin Mekke'den Medine'ye hicreti sırasında Kuba'da bizzat kendisinin de taş ve kerpiç taşımak suretiyle yaptırdığı Kuba Mescidi olmuştur.??dedi.

 

     Toplumumuzda camilere ayrı bir önem verildiğini anlatan Gürlen, "Tarihi seyir içerisinde baktığımızda geçmişten günümüze uzanan zaman içerisinde, ecdadın her gittiği yerde yaptırdığı camiler, bu hizmetin manevi mükafatına verilen önem anlaşılmakla yükselen minareler ve buralar Müslümanların sembolü olmuşlardır. Aynı gelenek yurdumuzun her köşesinde, yine yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın bulundukları yerlerde yaptırmakta oldukları camiiler, halkımızın ve Müslümanların camilere verdiği önemi göstermektedir. Gelecek nesillerin de aynı duygu ve düşünce içerisinde olmasını diliyorum" diye konuştu.

 

   Camilerin, Allah'a sığınma yerleri olduğunu belirten Gürlen, "Buralarda sevgi vardır, yardımlaşma vardır. Ellerin beraber açıldığı, duaların beraberce yapıldığı, Allah'ın evleri olarak değerlendirilen ve peygamberimizin, yapan ve koruyanlar için cennette makam verileceğini müjdelediği bu mekanları, camileri koruyalım, bakıma hassasiyet gösterelim, unutmayalım, ibadetsiz din olmadığı gibi, ibadet hanesiz din de yoktur. Şurası muhakkak ki camileri inşa edenlerin, onaranların, yapımı ve onarımı için maddi ve manevi katkıda bulunanların da ve gerekse din hizmeti gören, beş vakit camide görev yapanların da gayesi Allah'ın rızasını kazanmaktır. O halde görev yapanda, maddi katkıda bulunanlarda imar edip onaranlar da Allah'ın evine hizmet ediyorlar demektir" şeklinde konuştu.

 

   Siirt Müftüsü Gürlen, Hafta dolayısıyla hastaneler, Cezaevleri, Esnaf Ziyaretleri. Fakir aileler ile emekli Din görevlilerinin ziyaret edileceğini sözlerine ekledi.

 

   Çarşı camii alt bölümünde açılışı yapılan Camiler ve Din Görevlileri haftası, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından uydu vasıtası ile düzenlenen etkinliklerle devam etti. Uydu vasıtası ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu din görevlilerine seslendi.