“Seçimden seçime değil, her vakit milletimizle beraberiz.”

Sekmen ve Küçükoğlu’na dair…

“Seçimden seçime değil, her vakit milletimizle beraberiz.”

Bu söz, bugün basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’na ait.

Müceldili Konağı’nda, gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında buluşan Küçükoğlu, parti çalışmalarından Erzurum’a yapılan genel ve yerel hizmetlere kadar onlarca başlığı ele aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de katıldığı toplantıda, her iki başkan da sorulara net cevaplar verdi, şehrin gündemindeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İkinci organize sanayi bölgesinden tutunuz da kış turizmine kadar, hemen her alanda gerek merkezi hükümet gerekse yerel yönetimler eliyle yapılan ve yapımı devam eden hizmetleri sıralayan il başkanı Küçükoğlu, il teşkilatı olarak milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla ve taşra teşkilatlarımızla büyük bir uyum içerisinde olduklarını söyledi.

Bir gazetecinin, “Erken seçim sinyali mi aldınız ki sürekli sahadasınız” şeklindeki sorusuna cevap veren Küçükoğlu şunları söyledi:

“Ne hükümetimizde, ne parti genel merkezimizde bir erken genel seçim konusu söz konusu değil. Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’nin yapısı gereği, seçim dört yıl sonra vaktinde olacaktır. Biz AK Parti teşkilatları olarak yalnızca seçim zamanında sahaya inen ve seçimden seçime halkla buluşan bir anlayışta hiç olmadık. Tüm tersi her daim halkımızla birlikteyiz. Bu yüzdendir ki partimiz yirmi yılı aşkın süredir kesintisiz iktidarda.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, AK Parti’nin geçtiğimiz mahalli seçimlerde özellikle güney ilçelerde aldığı sonucu değerlendirdi ve ekledi:

“Büyükşehir Belediyesi olarak her ilçemize olduğu gibi güney ilçelerimize de birbirinden değerli hizmet ve yatırım götürdük. Halkın siyasi tercihine saygı duymakla beraber elbette ki yaptığımız çalışmaları da anlatıyoruz. Sadece Horasan’ın köylerine yaptığımız asfaltın parasal karşılığı 250 milyon liradır.”

Her iki başkanın da yaptığı değerlendirme ve açıklamaların ayrıntısını haberlerde bulabilirsiniz. Ben bu yazıda, gerek Sekmen’in gerekse Küçükoğlu’nun tutumlarıyla ilgili birkaç kelam etmek istiyorum.

İbrahim Küçükoğlu’nu tanıdığımda hukuk fakültesi son sınıf talebesiydi.

Yarım saatlik bir sohbetin sonunda, kendi kendime demiştim ki, “Bu genç adamda liderlik kumaşı var. İleride bu arkadaş iyi bir siyasetçi olur.”

Nitekim öyle de oldu…

AK Parti’de ilçe başkanlığıyla başladığı aktif siyaset hayatını il başkanlığıyla taçlandırdı.

Bugün iki saat kadar süren toplantı boyunca dikkat ettim.

İbrahim Bey, artık usta siyasetçi kervanına katılmak için yola çıkmış birisi…

Kendinden emin, akıcı ve düzgün Türkçesiyle meramını çarçabuk anlatıyor.

Kelime oyunlarına tenezzül etmiyor. Sorunun tam cevabını veriyor.

Çuvaldızı başkasına batırmak yerine, iğneyi kendine batırmaktan sakınmıyor.

Meselesine vakıf, Erzurum’un ihtiyaçlarını da sular seller gibi biliyor.

Yapılan hizmetleri sıralarken eksik kalanların da altını kalınca çiziyor.

Mütevazı…

Önce dinliyor…

Siyasette erken söz söylemek bazen insanı terse yatırır, ama benim bugün o toplantıda gördüğü İbrahim Küçükoğlu, hakkını vererek sürdürdüğü il başkanlığı görevini daha yıllar yılı götürür.

Kimse de kolay kolay karşısına rakip çıkmaz.

Pekii ya Başkan Sekmen?

Evet; demek ki tecrübe denilen şey tam da bu…

Mehmet Bey, ağır başlılığını katlayarak artırdığı gibi tam inanmış adam istikrarını da muhafaza ediyor.

 

Bilge bir belediye başkanı…

Memleketin her bir karışışından haberdar ve her bir meselesini biliyor.

Çözüm odaklı…

Mazeretlerin arkasına sığınmıyor.

Kimseyi ötekileştirmiyor, siyasi rakiplerine bile şefkatle yaklaşıyor.

En absürt sorular karşısında bile sakinliğini koruyor.

Derleyip toparlamak istiyor; bölmekten hızla uzaklaşıyor.

Erzurum’u kendisine en öncelikli dert edindiği için bu şehre çakılan her olumlu bir çivi için adeta çocuklar gibi coşuyor.

Yol yapmasını da biliyor, yoldakilere yoldaş olmasını da…

Kimseden rol çalmıyor, kimseye de rol kesmiyor.

Misal; bugün ki toplantıda İbrahim Küçükoğlu’nun önüne geçmedi; bilakis özenli bir tutum sergiledi.

Nasılsa beş yıl boyunca seçim yok deyip de ahkam kesmedi, buyurgan olmadı, tepeden bakmadı.

Bendeniz bugün Müceldili Konağı’nda biri büyükşehir belediye başkanı diğeri parti başkanı olan iki başkanı böyle analiz ettim.

Çünkü gördüklerim tam da yazdıklarımdır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • metin cömert 12 Temmuz 2024 20:52

    erzurumlu 3 gündür pis su içiyor il başkanı . Bu olaya bir yetkili istafa etmedi. yolllar boxuk delik deşik. mng önü nedir yolu hatalı bağlamışlar yeni ola hergün kaza hergün kaza. bir yetkili bir vali emniyet müdürü niçin yolun hatalı baglandığını belirtip düzeltmiyor. herşeye katlana vatadaşın can ve mal güvenliği de yok. acilen mng önündeki yeni baglantı yolu tekrar düzenlensin. hatalı ve dönemiyoruz. yolları asfaltlayın. domatesi biberi serayı bırakın.

  • alpurungu 11 Temmuz 2024 17:54

    Kimseyi ötekileştirmiyor, siyasi rakiplerine bile şefkatle yaklaşıyor.En absürt sorular karşısında bile sakinliğini koruyor. diye yazmışsınız. El insaf, ya bu adam bir siyasi parti il başkanı için P...k dememişmiydi. Halk toplantısında vatandaşı azarlamamışmıydı.

  • ömer dursun 09 Temmuz 2024 13:20

    lütfen Erzurumda domates hıyar ile gündeme gelmeyiniz. Millet sizden söz verdiğiniz tarmvayı 10 snedir bekliyor. hızlı treni bekliyor domatesle hıyarla kimsenin işi yok. en iyi domates yazın 5 tl ihtiyacımız yok. asfalt yapın yol yapın. alt yapı yapın. bakın yağmurlarda heryer pislik içinde kaldı. hizmet yok. Tek adam değlsiniz aklınıza gelen hıyarı domatesi emekli olunca bahçenizde yetiştirin şehri hobinize kurban etmeyin.

  • Halis demir 07 Temmuz 2024 23:35

    100 senelik turistik Ilıca turizm alanından çıkarıyor sebep neymiş sekmen sera yapıp hıyar domates yetiştirecekmiş. Şehrin kaderiyle oynanmaz sera yapacaksanız yapın ama niçin ılıcayı turizm sahasından çıkarıyorsunuz üstelik belediyenin ili gücü değil seracılık. Ayıp koskoca belediye başkanı bu şehirde diktatörlükçülük mü oynuyor yoksa belediye başkanlıcık oyunumu oynuyor.

  • ali er 05 Temmuz 2024 08:37

    terminal caddesinde yol delik deşik yamalı bohça. otobüs duraklarına kadar araç park ediliyor otobüs yolun ortasında duruyor. özellikle mng avm sini lokantası resmen kaldırım üzerine yeni yer yapmış kaldırımdan geçenler yemek yiyen insanlarla burun burna geliyor her iki taraf için dehoş olmayan bir durum. Belediye buna nasıl izin verir. yemek mekanı kaldırma sıfır yapılmış hayatımda böyle usulsğzlük görmedim. sekmen bu şehri talan ediyor resmen talan yapıyor. Ölüm var. ahiret var. para hırsı bu kadar olmamamlı. insan o kaldırımdan ailesiyle geçerken yemek yiyen insanların vicdanı umursamıyor mu. böyle rezillik olur mu. acilen düzeltilmelidir.. yollar berbat sekmenin açtığı yollar hesapsız kitapszı sehir adeta köye dönmek üzere. bu sekmen belasından Allah kurtarsın bizi.