GÜNDEMHaber Girişi : 30 Eylül 2024 07:18

Şair ve Yazar Hasan Hüseyin Tokuş’tan çifte eser

Şair ve Yazar Hasan Hüseyin Tokuş’tan çifte eser
Erzurumlu Şair ve Yazar Hasan Hüseyin Tokuş’un şiir ve öykü kitapları edebiyat dünyasındaki yerini aldı.

Şair ve Yazar Hasan Hüseyin Tokuş’un şiir kitabı “Kelamistan” ile öykü kitabı “Bir Garip Öykü” yayımlandı.

Daha önce dergi ve gazetelerde yazıları ile yer alan Tokuş, biriktirdiği şiirlerinin ve öykülerinin bir kısmından oluşan iki kitabı ile yazılarını ölümsüzleştirerek okuyucuları ile buluşturdu.

İlk gençlik yıllarından bu yana şiir yazan ve bunları toplayan Şair ve Yazar Tokuş, artık yazdıklarının kitaplaşması gerektiğine inandığı için aldığı kararı uyguladığını ve şiirlerine; “Kelamistan” öykülerine ise “Bir Garip Öykü” ismini vererek yayımladığını belirtti.

Bilgi Ağacı Yayınları arasında çıkan “Bir Garip Öykü” kitabında yer alan öykülerin birçoğunun toplumumuzda yaşanan olayları bulacaklarını söyleyen Tokuş’un şiir kitabı ise, Cinius yayınları arasından çıktı.

Kelamistan’da 49 şiir var ve serbest vezinde kaleme alınırken, yaşadığı coğrafya ile anladığı dünyayı şiirlerinde okuyucuya anlattığını ifade ederek önümüzdeki aylarda yeni şiir kitaplarını da yayımlayacağını ifade etti

Her iki eser de kitap satışı yapan sitelerde yerini aldı.

Öte yandan Uzun yıllardır Aziziye Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı yapan Şair ve Yazar Hasan Hüseyin Tokuş, daha önce dönemin belediye Başkanları tarafından 10 yıla aşkın süre kızağa çekilmesinin meyveleri olarak iki güzel eser ortaya çıkardı. Memuriyette disiplini, iş ahlakı, devletine ve milletine olan bağlılığı ile bilinen ve tanınan Tokuş, kızak görevde kendini okumaya, geliştirmeye, fikir ve eser üretmeye adadı. Bu dönemlerin meyvesi olarak iki eser ortaya çıkaran Tokuş, eserlerin oluşmasına katkı sunan herkese teşekkür etti.

Şair ve Yazar Hasan Hüseyin Tokuş, halen Aziziye Belediyesi’nde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü olarak görev yapıyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.