GÜNDEMHaber Girişi : 30 Ağustos 2024 10:05

Rektör Hacımüftüoğlu A takımını belirledi

Rektör Hacımüftüoğlu A takımını belirledi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu A takımını kurdu.

Geçtiğimiz hafta Prof. Dr. Hasan Türkez’in rektör yardımcısı olarak görevlendirilmesinin ardından Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, Prof. Dr. Reyhan Keleş, Prof. Dr. Yüksel Göktaş ve Prof. Dr. Hasan Yılmaz Atatürk Üniversitesi’nin yeni dönemdeki diğer Rektör Yardımcıları oldu.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu göreve gelmesinin ardından kolları sıvayarak çalışmalarına start verdi.

Rektör Hacımüftüoğlu yeni dönemde yönetim kadrosunu güçlendirmek, üniversitenin idari ve akademik yapısını daha ileriye taşımak için ilk olarak üst yönetimini belirledi.

PROF. DR. HASAN TÜRKEZ KİMDİR?

20 Mayıs 1979'da Erzurum’da doğdu. 2001 yılında Atatürk Üniversitesi, KKEF Biyoloji Bölümünden mezun oldu. Aynı üniversiteden 2004 yılında yüksek lisans derecesini aldı. İlk doktorası Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü’nden Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında, ikinci doktorası İtalya Chieti-Pescara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, İlaç Teknolojisi ve Biyomoleküler Bilimler alanındadır. Halen Atatürk Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, YÖK, TÜBİTAK ve üniversiteler ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında koordinatör, kurul üyesi, komisyon üyesi, komisyon başkan yardımcısı, komite üyesi ve komisyon başkanı olarak görev yapmıştır. 2019-2020 yılları arasında TÜSEB Genel Sekreteri ve Türkiye Biyoteknoloji Enstitüsü Başkanı olarak görev yapmıştır. Dünya Sağlık Örgütü bünyesinde görev yapan JECFA ve JMPR isimli iki farklı komitede görüş ve önerilerine başvurulmak üzere toksikoloji ve epidemiyoloji uzmanı olarak seçilmiştir.

5 farklı üniversitelerde 22 senelik süre içerisinde Senatör, Rektör Danışmanı, Enstitü Müdürü, Dekan Yardımcısı, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü, Uzmanlık Derecelendirme Kurulu Üyeliği, Danışma Kurulu Üyesi, Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi, Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanlıkları görevlerini yürütmüştür.

Prof. Dr. Hasan Türkez’in başlıca çalışma alanları nano teknoloji temelli ilaç taşıma sistemleri, kanser biyolojisi, bor biyolojisi, genetik toksikoloji, nörodejeneratif hastalıklar ve moleküler farmakolojidir. Borun tıbbi ve farmakolojik kullanım potansiyelini geliştirmek üzere Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü tarafından ve Nörodejeneratif hastalıkların tedavisinde kullanılabilecek yeni moleküller geliştirmek üzere TÜBİTAK tarafından desteklenmiş ulusal projelerde yönetici olarak görev yapmıştır. Ayrıca, çeşitli ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenen 40’a yakın bilimsel araştırma projesinde yönetici ve araştırmacı olarak görev yapmıştır. 24 farklı ülkeden 400’ün üzerinde farklı araştırmacı ile disiplinler arası ortak bilimsel araştırmalar yürütmüştür.

Prof. Dr. Türkez’in Web of Science kapsamında taranan nitelikli uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış 275’den fazla makalesi bulunmaktadır. İlaveten, diğer uluslararası dergilerde yayımlanmış 40 adet ve ulusal dergilerde yayımlanmış 20 adet makalesi mevcuttur. Ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş 200’ün üzerinde bildirisi bulunmaktadır. Ulusal kitap ve uluslararası kitap bölümü yazarlıkları vardır. Çok sayıda bilimsel toplantı kapsamında bilim kurulu üyesi, düzenleme kurulu üyesi, teknik komite üyeliği, organizasyon başkanlığı, oturum yöneticiliği ve davetli konuşmacı olarak yer almıştır. 10’un üzerinde saygın uluslararası bilimsel dergilerde editörlük yapmaktadır. Yeni anti-Alzheimer formülasyonları ve tıbbi cihaz geliştirmeye yönelik ulusal ve uluslararası patentleri bulunmaktadır. İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk sahibidir.

PROF. DR. BÜLENT ÇAVUŞOĞLU KİMDİR?

1973 Erzurum doğumludur. 1994 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 1996 yılında MEB bursiyeri olarak ABD’ye giden Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, yüksek lisansını Illinois Institute of Technology (IIT)'de “High Honor” alarak ve Doktorasını University of Illinois at Chicago (UIC) 'da Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği (ECE) alanında tamamlamıştır. Doktora öğrenimi sırasında 2003 yılında “UIC Outstanding TA” ödülü almış, 2005 yılında Atatürk Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde göreve başlamıştır. 2016-2018 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü olarak görev alan Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, 2020 yılından itibaren TÜBİTAK BİDEB danışma kurulu üyeliği vazifesini yürütmektedir. Yine 2020-2024 yılları arasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve Atatürk Üniversitesi Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörlüğü görevlerini sürdürmüştür.

Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, Atatürk Üniversitesi Dijital Dönüşüm Projesinin proje yürütücüsü olarak 2022 yılında “Büyük Veri ve Dijital Dönüşüm Çalışmaları” alanında YÖK Üstün Başarı Ödülü’nü almaya hak kazanmıştır. Ayrıca Atatürk Üniversitesi Bilim Kurulu, Yapay Zeka Odak Alan Koordinatörlüğü, Yayınevi Yürütme Kurulu üyeliği, Kalite Kurulu üyeliği, Proje Ofisi Yürütme Kurulu üyeliği başta olmak üzere kurum bünyesinde yer alan birçok kurul ve komisyonda aktif görev almıştır.

Haberleşme, sinyal/görüntü işleme, bilgisayar ağları, 5G ve 6G konularında çalışmalar yapan Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu’nun 20’nin üzerinde uluslararası yayını, kendisinin ortak editör ve yazar olarak görev aldığı, dijital dönüşüm çalışmalarında yol haritası niteliğinde olan “Dijital Üniversite: Dönüşümün Yol Haritası” isimli bir kitabı bulunmaktadır. Çeşitli TÜBİTAK projelerinde yürütücü ve araştırmacı, TEYDEB projelerinde danışmanlık, TÜSEB ve TÜBİTAK projelerinde hakemlik ve moderatörlük yapmıştır. Alanında uluslararası ve ulusal patentlere sahiptir. Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

PROF. DR. REYHAN KELEŞ KİMDİR?

1981 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tokat/Zile’de tamamladı. 2004 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 2005-2009 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yaptı. 2008 yılında Atatürk Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü, Türk İslam Edebiyatı Anabilim Dalı’nda “Şeyhülislâm Yahyâ, Cevrî ve Nedîm Divanları’nda Gönül” adlı çalışmayla Yüksek Lisansını tamamladı. 2013 yılında “Divan Şiirinde Lafzî Âyet ve Hadis İktibasları” adlı çalışmayla Doktor unvanını aldı ve aynı yıl Dr. Öğr. Üyesi olarak göreve başladı. 2018 yılında Doçent, 2024 yılı Ocak ayında Profesör oldu. Halen Atatürk Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü, Türk İslam Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesidir.

Çalıştığı süre içerisinde çeşitli akademik ve idari vazifeler aldı. İlahiyat Fakültesi Yönetim Kurulu üyeliği, İlahiyat Fakültesi Akreditasyon Komisyonu Başkanlığı, Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü Yardımcılığı, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Uluslararası indeksler arasında yer alan ESCI indeksli İlahiyat Tetkikleri Dergisi editörlüğü yapmaktadır.

Reyhan Keleş’in uluslararası yayınevlerinden çıkan 14 kitabı, ulusal-uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda makaleleri ve çeşitli bilimsel sempozyumlarda yayınlanmış bildirileri bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası projelere yürütücü ve araştırmacı olarak katkı sağlamıştır. Reyhan Keleş’in, kitap editörlükleri, kitap bölümleri, ansiklopedi madde yazarlıkları, çeşitli panel, konferans ve seminerleri vardır.

Evli ve bir çocuk annesidir.

PROF. DR. YÜKSEL GÖKTAŞ KİMDİR?

1975 doğumlu olan Prof. Dr. Yüksel Göktaş, 1998 yılında Gazi Üniversitesi Bilgisayar Eğitimi bölümünden mezun olmuştur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde 2003 yılında yüksek lisansını, 2006 yılında ise doktorasını tamamlamıştır. Doktora tezi ODTÜ’de yılın doktora tezi ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca Erzurum Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden ikinci lisans derecesini almıştır.

2005-2006 yılları arasında ABD’de Purdue Üniversitesi Öğretim Teknolojileri bölümünde misafir araştırmacı olarak çalışmıştır. 2007 yılında Atatürk Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaya başlamıştır. 2011 yılında doçentliğe, 2016 yılında profesörlüğe atanmıştır. 2010-2021 yılları arasında aynı bölümde Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır. 2021-2024 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi ve kurucu Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır. 2018-2024 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Öğretme ve Öğrenmeyi Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde kurucu Müdürlük yapmıştır. Başta Atatürk Üniversitesi olmak üzere birçok kurum ve kuruluş (YÖK, MEB, Tübitak, Sanayi Bakanlığı vb.) bünyesinde yer alan çok sayıda kurul ve komisyonda aktif görevler almıştır.

Ulusal ve uluslararası 40’ın üzerinde projede yürütücü, araştırmacı, eğitici veya danışman olarak çalışmıştır. Çok sayıda ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşun proje değerlendirme ekibinde yer almasının yanında, TÜBİTAK (ARDEB, BİTO) ve TÜSEB’de Danışma Kurulu Üyesi olarak da görevine halen devam etmektedir.

Prof. Dr. Yüksel Göktaş’ın 76’sı SSCI/SCI indeksli uluslararası dergilerde ve 47’si ulusal dergilerde yayınlanmış 123 makalesi bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası yayınevlerinde basılan 19 kitap veya kitap bölümü; ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda 200’ün üzerinde bildirileri/tebliğleri bulunmaktadır. Ayrıca 6 uluslararası bilimsel toplantıya çağrılı konuşmacı olarak katılmıştır. Eğitimde teknoloji kullanımı, insan-bilgisayar etkileşimi, gerçeklik teknolojileri, öğretim tasarımı ve akademik yazım konuları başlıca çalışma alanlarındandır. Eğitim ve bilişim alanlarında 15’i doktora 13’ü YL tezi olmak üzere toplamda 28 lisans üstü teze danışmanlık yapmış; 11 öğrenciye ise hâlen danışmanlık yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

PROF. DR. HASAN YILMAZ KİMDİR?

Prof. Dr. Hasan Yılmaz 1967 Trabzon doğumludur, 1987 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olmuştur. Aynı yıl araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. 1991 yılında Atatürk Üniversitesi’nde yüksek lisansını, 1994 yılında da ise Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalında doktorasını tamamlamıştır. 1995 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde Yardımcı Doçent, 2001 yılında Doçent, 2006 yılında ise Profesörlük unvanını almıştır. 1999 yılı ile 2014 yılları arasında Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüştür. 2010 yılında Atatürk Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin Kurucu Dekanı olarak, bu görevi 2016 yılına kadar yürütmüştür. YÖK bünyesinde, Üniversiteler Arası Kurulda 3 yıl süre ile görev yapmıştır.

Ülkemizde Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinin Mimarlık ve Tasarım Fakülteleri altında toplanmasında öncü olmuştur. 2004 yılında ABD Cornell Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde misafir öğretim üyesi olarak çalışmalarda bulunmuştur. 2021-2023 yılları arasında Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmış, yerleşke peyzaj tasarım ve uygulama çalışmalarında bulunmuştur. Dünyanın en yüksek rakımlı botanik bahçelerinden biri olarak gösterilen 35 hektar büyüklüğündeki Erzurum Ata Botanik Bahçesi ve Hobi bahçelerinin peyzaj tasarım ve uygulamalarını 2006-2016 yılları arasında gerçekleştirmiştir. Ülkemizin önemli projelerinden biri olan EXPO2016 Antalya’da, proje danışmanı ve uluslararası onursal jüri üyesi olarak görev yapmıştır. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi kuruluş aşamasında yerleşke tasarım projelerini ve peyzaj uygulamasını gerçekleştirmiştir. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi yerleşkesinde peyzaj tasarım ve uygulama çalışmalarını gerçekleştirmiştir. Atatürk Üniversitesinin yanı sıra Erzurum kent merkezi ve ilçelerinde çok sayıda uygulanmış peyzaj projeleri bulunmaktadır. 5 yıl süre ile Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu başkanlık görevini yürütmüştür. Birçok kamu kurum ve kuruluşlarında danışmanlık görevleri yürütmüştür. 15 Doktora tezi, 17 yüksek lisans tezi yürütücülüğünü tamamlamıştır. Çeşitli bilimsel platformlarda yayınlanmış 300 civarında çalışması bulunmakta olup, bu çalışmalardan 30 tanesi SCI-SCI Expanded sınıfındadır. İngilizce bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.