Türkiye Karate Federasyonu’nun ‘81 İlde Karate‘ hedefiyle başlattığı proje kapsamında yer alan Doğu ve Güneydoğu İlleri Ka-rate Turnuvası, 22-23 Ağustos günlerinde Batman‘da yapıldı. Karateye yeni başlayan sporcular, ilk turnuva deneyimlerini yaşadı.Son yıllarda yükselen başarı ve istikrar grafiği ile karatede dünyanın sayılı ülkeleri arasında gösterilmeye başlanan Türkiye, ülke sınırları içerisinde de yayılmaya devam ediyor. Lisanslı sporcu sayısı 150 bin barajını geçen Türkiye Karate Federasyonu, ‘81 İlde Karate’ hedefiyle doğu ve güneydoğu bölgelerinde projeyi başlattı. Proje kapsamında düzenlediği Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvası’nın ikincisi, 22-23 Ağustos günlerinde Batman’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.
Atatürk Spor Salonu’nda yapılan organizasyona davet edilen Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Iğdır, Kilis, Muş, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van’dan toplam 423 sporcu katıldı. 1997 ile 2007 arası doğumlu sporcuların katılım gösterdiği müsabakalar kata ve kumite branşlarında yapıldı. Sarı ve üstü kuşak sporcularının yer alacağı mücadeleler sonunda katada 10, kumitede ise 22 siklette madalya dağıtıldı.
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, geçtiğimiz yıl başlatılan proje ile karate sporunun yapılmadığı illere antrenör görevlendirdiklerini belirterek, “Bütün Türkiye’de olduğu gibi bu bölgelerimizdeki çocuklarımız da spora yatkın. Çocuklarımız, sadece karate değil, spor ile tanışırsa ülkemize ve milletimize daha faydalı bireyler olur. Yeter ki onların spor ile ilgilenmeleri için ortam oluşturulsun” dedi.
Bölgedeki sporcuları bir araya getirerek kaynaştırmak istediklerini vurgulayan Delihasan, “Biliyorsunuz, çocuklarımızda bir enerji var ve bir şekilde atmaları gerekiyor. Ya başıboş hareket edip atacaklar ya da kontrollü bir şekilde spor yaparak atacaklar. Spor yaptıkları takdirde kendi kazanımları olacak. Özgüvenlerini kazanacaklar. Ruh ve beden sağlıkları daha iyi seviyelere gelecek. Yarın belki aralarından Milli sporcular çıkacak. Bazıları da meslek olarak yapacak, bu işten ekmek kazanacaklar” diye konuştu.
Federasyon Başkanı Esat Delihasan, sporu amaç değil, araç olarak gördüklerini ifade ederek, “Sporun iyisi, kötüsü yoktur. Spor yapan çocukların okulda daha başarılı olduklarını görüyoruz. Çünkü disiplinli bir şekilde, programlı çalışmayı öğreniyorlar. Asıl hedefimiz, bu bölgedeki çocuklarımızı spor ile toplumumuza faydalı iyi bireyler olarak kazandırmak istiyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.