GÜNDEMHaber Girişi : 02 Ağustos 2024 06:33

KUDAKA’ya siyah çelenk

KUDAKA’ya siyah çelenk
Gazeteciler meslektaşlarına sahip çıktı.

KUDAKA’da sözlü ve fiziksel saldırıya uğrayan Pusula Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sevda Güneş İncesu ve Yazı İşleri Müdürü Cihat İncesu’yu meslektaşları yalnız bırakmadı. KUDAKA önüne siyah çelenk bırakan gazeteciler, saldırıyı alkışlarla protesto etti.

KUDAKA binasının önünde toplandılar ve siyah çelenk bıraktılar.

Erzurum’da dün iki gazetecinin darp edilmesi ve sonrasındaki tepkiler karşısında, kentte görev yapan gazeteciler meslektaşlarına yapılan şiddeti protesto etti.

Pusula Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sevda Güneş İncesu ile Yazı İşleri Müdürü Cihat İncesu, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nda (KUDAKA) saldırıya uğramıştı.

Meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınayan ve Havuzbaşı Kent Meydanı’nda toplanan medya mensupları daha sonra KUDAKA binasına kadar yürüdü ve siyah çelenk bıraktı.

Burada alkışlarla meslektaşlarına yapılan saldırıyı protesto eden gazeteciler daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

ASLA DOĞRUDAN ŞAŞMAYACAĞIZ!

Saldırıya uğrayan Gazeteci Sevda Güneş, “Önce sözlü ardından fiziksel saldırıya maruz kaldık. Orada ciddi bir arbede yaşandı.  Bu benim için bir utanç kaynağı. Meslek hayatım boyunca böyle bir şey yaşamadım.  Bugün burada bulunma sebebimiz bu tarz olaylar bir daha yaşanmasın. Bizim işimiz yanlışa muhalefet. Dolayısıyla doğru bildiğimizden asla şaşmayacağız. Yetkililerden de gereğinin yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 02 Ağustos 2024 10:33

    Şiddeti kınıyorum bayana şiddeti kınıyorum