Haber Girişi : 23 Aralık 2016 13:17

Kış için 'ek ödenek' formülü aranıyor

Kış için 'ek ödenek' formülü aranıyor
 Doğu'daki belediyeler sonunda kazan kaldırdı

"Batı'daki bir belediye bütçesinin önemli bir kısmını şehrinin kalkınmasına 
harcarken biz de aynı bütçeyi karla mücadele için tüketiyoruz. Bu adil değil. Doğu'daki belediyelere ilave kar tazminatı ödeneği verilmelidir"

Yılın yarısı karla mücadeleyle geçiyor

Yılın yedi ayını ağır kış şartları altında geçiren Doğu illeri hükümetten ek olarak "kış tazminatı" talep etti. Geçmiş yıllarda hükümetlerin, benzer talepler doğrultusunda Doğu illerindeki belediyelere "karla mücadele" adı altında ek ödenek tahsis ettiğini hatırlatan belediye başkanları aynı uygulamanın bugün de gerekli olduğu görüşünü savundular. 

İşsizlik, göç, geri 
kalmışlık ve ağır kış...

Aralarında Erzurum'un da bulunduğu Kars, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Muş, Tunceli, Van ve Hakkari gibi illerde kış mevsiminin çok çetin geçmesi ve dolayısıyla bu illerin belediyelerinin karla mücadele için her yıl ciddi bir harcama yapması, Ankara'nın meseleyi çözüm masasına yatırmasına sebep oldu.

Başkan Sekmen de 
aynı şeyi savunuyor...

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de iki yıldan beri üzerinde durduğu bu durum, nihayet merkezi hükümetin dikkatini çekti. Nüfus yapılarından ve gelir getirecek işletmelerinin olmamasından ötürü zaten yeterli olmayan bütçelerle hizmet etmeye çalışan Doğu belediyeleri, bütçelerinin önemli bir oranını karla mücadeleye ayırıyor, bu da belediyenin asli görevlerini yerine getirmesini engelliyor.

MHP'nin ortak olduğu 
koalisyon hükümetinde 
çözüm bulunmuştu...

Geçmiş yıllarda MHP'nin koalisyon ortağı olduğu hükümette, Erzurum bir buçuk yıl süreyle "Afet Bölgesi" ilan edilmiş, dolaysıyla da belediyeler bu kapsamda ek ödenekler almıştı. Benzer bir uygulamanın bugün için de yapılması gerektiğini savunan belediye başkanları, "Park bahçe, imar ve yol için harcamamız gereken parayı havaya uçup giden karla mücadele için harcıyoruz. Bu özel durumun Ankara tarafından mutlaka göz önüne alınması gerekir" dediler.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.