GÜNCELHaber Girişi : 10 Nisan 2015 10:23

Kardeş okula eğitim desteği

Kardeş okula eğitim desteği
ATATÜRK Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Aydın Doğan Özel İlkokulu, Kardeş Okul projesi kapsamında, Erzurum Yakutiye İlçesi Yeşilyayla Şöhretana İlkokulu'nu ziyaret etti. Ziyarette, kardeş okula çeşitli hediyeler verildi.
Ramazan KARATAŞ

Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Aydın Doğan Özel İlkokulu, Kardeş Okul projesi kapsamında, Erzurum Yakutiye İlçesi Yeşilyayla Şöhretana İlkokulu'nu ziyaret etti.
Sponsor kuruluşlar olarak, Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı, Deniz Feneri, CarrefourSA ve Erzurum İl Halk Kütüphanesinin bulunduğu ziyarette, kardeş okula çeşitli hediyeler verildi.
Atatürk Üniversitesi Aydın Doğan Özel İlkokulu Müdürü Hasan Soylu:" Amacımız toplumsal yardımlaşmanın, kardeşliğin, içtenliğin ve sevginin her zaman oluşturulabileceğini göstermek ve bu konuda bir farkındalık oluşturmaktır" dedi.
Kardeş okulun eğitim hizmetlerine destek olmak, sosyal sorumluluk ve dayanışma duygularını geliştirmek, kurumların tanıtımını sağlamak amacıyla projenin hayata geçirildiğini belirten Soylu , eğitime çok önem verdiklerini aktardı.
Soylu  şöyle konuştu:
Yeşilyayla Şöhretana İlkokulu'nu kurumuzun kardeş okulu oldu. Öğrenci ve okulumuzun ihtiyaçlarını elimizden geldiğince gidermeyi amaçlıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklar bizler için çok önemli. Eğitimin iyileştirilmesi ve kardeşliğin pekişmesi adına güzel bir proje. Her kurum kardeş olduğu okulun sorunlarını giderirse sorunlar asgari seviyeye iner. Sorunların giderilmesiyle de  şehrimizde ve ilçelerimiz de eğitim seviyesi yükselir."
Görsel Sanatlar Öğretmeni Hacer Şeyma Dedeşin ise  "Mesafelerin uzaklığının, paylaşmaya ve yardımlaşmaya engel olmadığını vurgulayarak bu tür etkinliklerin sürekliliğinin olması gerektiğini söyledi."
Rehber Öğretmen Murat Öztürk de  Okulumuzdaki Bilgili Dakikalar etkinliği kapsamında seçmiş olduğumuz kardeş okulumuzdaki çocuklara kitap okumanın önemini anlatarak,"şartlar nasıl olursa olsun okumaya hiç bir şeyin engel olmayacağını söyledi." Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren okul idaresi ve öğretmenler ise en kısa zamanda kardeş kurumlarını ziyaret edeceklerini belirterek, Soylu'ya  teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.