EKONOMİHaber Girişi : 21 Temmuz 2010 14:20

Karamürsel 'de Kur'an Coşkusu

Karamürsel 'de Kur'an Coşkusu

2010 Yılının Kur’an Yılı olması münasebetiyle Karamürsel de  Yaz Kur’an Kursu öğrencileri ve velileriyle tüm halka açık “Kur’an Ziyafeti” programı düzenlendi. Belediye Kültür Merkezindeki Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardında İlçe Müftüsü Sayın Abdülcelil ÇAKAR’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. İlçe Müftüsü  Abdülcelil ÇAKAR yaptığı kısa konuşmasında, yaz Kur’an Kurslarının önemi ve Kur’an’ ve Kur’an ahlakına insanlığın duyduğu ihtiyaçtan bahsetti.

Program, Fevziye Camii İmam Hatibi Faruk ÇOBAN ve 2007 İmam Hatip Liseleri arası Ezanı güzel okuma birincisi Ali GÜLMEZ’in okuduğu çifte ezan ile başladı. Ardından Fevziye Camii İmam Hatibi Faruk ÇOBAN bir Aşr-ı Şerif okudu. Okunan Kur’an’dan sonra Karamürsel İlçe Müftülüğü minikler korosu ilahiler okudu.
Kocaeli ili ve ilçelerinde Kur’an talimi dersleri veren, İmam Hatip Lisesindeki meslek hayatı boyunca da birçok öğrenciyi talim dersleriyle yetiştiren, Kur’an Muallimi Recep ÇALIŞKAN 'ın okuduğu Aşr-ı Şeriften sonra 2007 İmam Hatip Liseleri arası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma birincisi Hikmet AKÇA ve Ali GÜLMEZ Aşr-ı Şerif okudular. İlçe Müftülüğü çocuklar korosunun söyledikleri ilahilerden sonra program, Karabali Camii Müezzin Kayyımı Fazlı BİÇER’in yaptığı dua ile son buldu.