EKONOMİHaber Girişi : 26 Nisan 2011 20:16

Kangal İlçe Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Kangal İlçe Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Kangal İlçe Müftülüğünün hazırlamış olduğu Kutlu Doğum Programları:

 

  • 14 Nisan 2011 Perşembe sabahı saat 09:00’da Merkez Beraet Camii Konferans Salonunda bütün köy muhtarları ile kahvaltı programı. Programa bütün muhtarların katıldığı gözlendi. Muhtarların ortak görüşünün “İlçe Müftülüğünce ilk defa böyle bir program yapılması ve İlçe Müftüsü Fazlı MUTLU’nun kendilerini de Kutlu Doğum Haftasında hatırlamasından dolayı mutlu olduklarını” belirttiler. Kahvaltıda İlçe Müftüsü Fazlı MUTLU ve muhtarların diyaloğunun iyi olması dikkat çekti.
  • 14 Nisan 2011 Perşembe akşamı Çetinkaya Beldesi Düğün Salonunda saat 19:30’da İlçe Müftüsü Fazlı MUTLU’nun Konuşmacı, Hafız Sefa TAŞKESENLİOĞLU ve Hafız Osman USLU’nun okuyucu olarak katıldıkları bir Kur’an Ziyafeti verildi. Açılış Kur’an-ı Kerimi’ni Gürükbekir Köyü İmam Hatibi Mustafa BÜBER okudu. Sunuculuğu Akçaşehir Köyü İmam Hatibi Ali Osman GÜRBÜZ yaptı. Belde sakinlerinin salonu doldurması ve Kur’an Ziyafetini ses çıkarmadan dinlemeleri dikkat çekti. Belde Camii İmam Hatibi Fevzi YİĞİT’in esnafla birlikte organize ettiği Program sonunda halka çeşitli ikramlarda bulunuldu.
  • 14 Nisan Perşembe akşamı Gençlere yönelik Merkez Beraet Camii Konferans Salonunda Din Görevlilerince sohbet düzenlenmiştir.
  • 15 Nisan 2011 Cuma günü Merkez Beraet Camiinde Hafız Sefa TAŞKESENLİOĞLU’nun İmamlık yaptığı ve Hafız Osman USLU hocamızın Müezzinlik yaptığı Sabah Namazından sonra kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Fazlı MUTLU’nun “Hoş Geldin Ya Rasullullah!” diye nida da bulunmasıyla cemaatin duygulu anlar yaşadığı ve gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Hafızların güzel Kur’an Ziyafeti ile bu duyguların zirveye çıktığı gözlendi. Kadınlarında yoğun ilgi gösterdiği sabah namazının ardından kahvaltıya geçildi Kadınlar Kur’an kursunda erkeklerde konferans salonunda kahvaltı yaptılar. Yaklaşık 750 kişinin katıldığı Sabah Kahvaltısında izdiham olmaması ve her şeyin bir intizam içerisinde yürümesi dikkat çekiciydi.
  • Aynı gün saat 09:00’da Tedaş Alakart’ta daire amirlerinin katıldığı bir kahvaltı programı düzenlendi.
  • Yine 15 Nisan Saat 17:30’da Çok Programlı Kültür Merkezinde yemek ikramı oldu. 1500 kişinin katıldığı gözlendi.
  • 15 Nisan 2011 Cuma Günü saat 19:30’da başlayan Programda açılış Kur’an-ı Kerimini Yeşildere Köyü İmam Hatibi Hafız Ali YILMAZ okudu. Sunuculuğunu Akçaşehir Köyü İmam Hatibi Ali Osman GÜRBÜZ’ün yaptığı programda İlçe Müftüsü Fazlı MUTLU konuşmacı Prof. Dr. Cemal AĞIRMAN’a ve Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Hafız Erhan METE İle Hafız Sefa TAŞKESENLİOĞLU ve Hafız Osman USLU hocaefendilere programa katıldıkları için teşekkür etti. İlçe Kaymakamı İsmail Altan DEMİRAYAK’da böyle bir program düzenlediği için İlçe Müftümüz ve Din Görevlilerine teşekkür etti. Prof. Dr. Cemal AĞIRMAN’ın slayt sunumu eşliğinde verdiği konferansın ardından Kur’an Ziyafetine geçildi. İki katlı olan salonun alt katına da canlı sinevizyon yapıldı. İki katında dolu olduğu ve bunun üçte ikisinin bayanlardan oluştuğu ve erkeklerinse dışarıda kaldığı gözlendi. İki bin üzerinde katılımın olduğu ve yeni yapılan bu salonunda yetersiz kaldığı gözlendi.  Ayrıca salonda Seval ÜNSAL’ın Ebru Sergisi de beğeniyle izlendi. Salon girişine açılan sergide de diyanet yayınları tanıtıldı. Program sonunda halkımızın çok duygulandığı ve böyle programlara ihtiyaç olduğu gözlendi. Program İlçe Müftümüz Fazlı MUTLU tarafından Konuşmacı ve Okuyucu olarak katılanlara Ebru panoları ve çeşitli hediyeler sunumuyla sona erdi.
  • 16 Nisan 2011 Cumartesi Alacahan Beldesi Kervansarayda saat 13:30’da İlçe Müftüsü Fazlı MUTLU’nun Konuşmacı, Hafız Sefa TAŞKESENLİOĞLU ve Hafız Osman USLU’nun okuyucu olarak katıldıkları bir Kur’an Ziyafeti verildi. Açılış Kur’an-ı Kerimi’ni Yaylacık Köyü İmam Hatibi Özgür ERDAL okudu. Sunuculuğu Alacahan Yeni Cami İmam Hatibi Durmuş BOZDAĞ yaptı. Düzce Köyü İmam Hatibi Orhan ALICI’nın ilahisinin ardından Alacahan Kur’an Kursu Öğrencisi Gülhan FARMAZ şiir okudu. Belde sakinlerinin salonu doldurması ve Kur’an Ziyafetini ses çıkarmadan dinlemeleri dikkat çekti. Belde Camii İmam Hatipleri Durmuş BOZDAĞ ve Gökhan ÖZTÜRK’ün in halkla birlikte organize ettiği Program sonunda halka yöresel yemekler ikram edildi.
  • 17 Nisan 2011 Pazar günü Havuz Belde Camiinde Öğle Namazından sonra Divriği İlçe Müftüsü Rahmi YİĞİT’in Konuşmacı, Hafız Sefa TAŞKESENLİOĞLU ve Hafız Osman USLU’nun okuyucu olarak katıldıkları bir Kur’an Ziyafeti verildi. Açılış Kur’an-ı Kerimi’ni Ulaş İlçesi İmam Hatiblerinden Mikail ARTIK okudu. Sunuculuğu Havuz Belde İmam Hatibi Ahmet KÖSE yaptı. İlçe Müftüsü Fazlı MUTLU’u yapmış olduğu kısa konuşmasında “ yapılan bütün programların Kur’an-ı anlamak üzere yapıldığını” söyledi. Belde sakinlerinin camii doldurması, civar köylerden de katılımın çok olması ve Kur’an Ziyafetini ses çıkarmadan dinlemeleri dikkat çekti. Belde Camii İmam Hatibi Ahmet KÖSE’nin Belediyeyle birlikte organize ettiği Program sonunda halka yemek ikramında bulunuldu.

19 Nisan 2011 Salı günü 13:30’da Çok Programlı Kültür Merkezi (Taziye Evi)’nde Bayanlara yönelik Kur’an Kursu Öğretici ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu bir program yapıldı.  Programda Merkez Kız Kur’an Kursu Hocaları Fatma MUTLU, Ayşe GÜLER, Hayırsevenler Mh. Kız Kur’an Kursu Hocası Nuran DOĞAN ve Gürsel Mh. Kız Kur’an Kursu Hocası Şeyma UNAŞ birer konuşma yaptı. Kadınların salonu doldurduğu gözlendi