Erzurum Valiliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü (GHİM) öncülüğünde kadına yönelik şiddete karşı spor kalkan olacak. Erzurum GHSİM, AR-GE Birimi tarafından hayatiyete geçirilen 'Şiddete Karşı Yalnız Değilsiniz' proje kapsamında kadınlar, kick boks öğrenerek, olası bir şiddet karşısında kendisini savunabilecek.
Erzurum Valiliği öncülüğünde Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü AR-GE Birimi kadına yönelik şiddetlere 'dur' diyecek, bir projeyi hayatiyete geçirdi. Erzurum GHSİM, AR-GE Biriminden Mustafa Şimşek'in proje koordinatörlüğünü yaptığı projede kick boks antrenörü Mesut Abuşoğlu, kadınlara kick boks eğitimi vererek, onların olası bir şiddet karşısında kendilerini savunmalarını sağlayacak. Kadınlar, kick boks yaparak hem spor yapma şansını elde ediyorlar, hem de kadına şiddete karşı savunma teknikleri öğreniyorlar.
'Kadına yönelik şiddet dünyada ve ülkemizde kentli - köylü, eğitimli - eğitimsiz, varlıklı - yoksul, genç - yaşlı, ev kadını - çalışan kadın farkı olmaksızın kadınların büyük çoğunluğunun yaşadıkları ortak sorundur' mantığı ile yola çıkan Erzurum GHSİM, AR-GE Birimi, Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil'in de destekleri ile Kadınların özgürce yaşama haklarını, kadın özgürlüklerini, kadınların İslâm'da ve toplumdaki yerini ve önemini anlatan toplumu bilinçlendirme sempozyumu düzenlenerek, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip yaşama hakkı olduğunu vurgulamak, bu konu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak ve kadınlara kendilerini dışardan gelecek tehlikelere karşı tedbir almayı ve kendilerini korumayı öğreterek kadına şiddet ve saldırı eğilimlerini bir nebze olsun azaltabilmek amacıyla ilimizdeki 300 kadına Yakın Savunma ve Kick Boks kursu verilmesini sağladı.
PROJEDEN BEKLENEN SONUÇLAR
AR-GE Biriminden Proje Koordinatörü Mustafa Şimşek ile antrenör Mesut Abuşoğlu'nun başlattığı 'Şiddete Karşı Yalnız Değilsiniz' projesi kapsamında kadınlara kick boks eğitimi verilmeye başlandığını ve olumlu sonuçlar vereceğine inandığını belirten Erzurum GHSİM İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, projenin hem kadınların kendini savunacağı bir teknik hem de obeziteden kurtulabilecekleri önemli bir spor aracı olduğunu söyledi. Taşkesenligil, "Projemiz sosyal uyum projesi olduğundan dolayı proje sonunda katılımcı bayanlar hem iyi vakit geçirmiş olup hem de ikili ilişkilerinde ve sosyal çevrelerinde olumlu etkiler oluşturacaktır. Bu projeyle kadınlar kendilerini savunma sanatını öğrenmiş olacaklar gibi çağımızın hastalığı olan obezite hastalığına karşıda spor yapmış olarak kendilerini korumuş olacaklardır. Gerçekleştirilen sempozyum ve toplum bilinçlendirme söyleşileri ile toplumsal yara haline gelmiş olan kadınlara şiddet eğilimlerine karşı toplumsal farkındalık oluşturmuş olacaktır" diye konuştu.