ÇEVREHaber Girişi : 11 Temmuz 2024 06:26

İlçeleri sel vurdu

İlçeleri sel vurdu
Erzurum’da etkisini sürdüren sağanak yağış Oltu, Pasinler, Narman, Karaçoban, Oltu, Köprüköy, Tortum, Horasan, Tekman, Uzundere ve İspir ilçelerinde sel ve su baskınlarının yaşanmasına sebep oldu.

Erzurum’un Oltu ilçesinde etkili olan sağanak yağmur ekili alanlara zarar verdi.

Erzurum ve ilçelerinde üç gündür etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Oltu ilçe merkezinde bugün öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağmur cadde ve sokaklarda su birikintilerine neden oldu. Tıkanan rögar kapakları nedeniyle caddelerde havuzlar oluşurken, ekili alanlarda büyük hasar oluştu.

HORASAN İLÇESİNDE ŞİDDETLİ SAĞANAK SONRASI SEL FELAKETİ

Erzurum'un Horasan ilçesinde şiddetli sağanak sonrası meydana gelen sel nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı.

Kadıcelal, Akçatoprak, Ağıllı ve civar bazı mahallelerde etkili olan şiddetli sağanak, sele neden oldu. Mahallelerdeki dereler taştı, Kadıcelal köyünde sele kapılan 12 büyükbaş hayvan telef olurken mahallelerde bazı tarım arazilerini, ev ve ahırları su bastı.

Belediyeleri ekipleri, mahallelerde selin zarar verdiği yerlerde çalışma başlattı.

ERZURUM'DA SEL NEDENİYLE YOL ÇÖKTÜ

selErzurum’un İspir ilçesinde etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. Sel nedeniyle bazı yollarda yaşanan heyelan nedeniyle birçok mahalle ile ulaşım sağlanamıyor.

İspir'de dere yatağında bulunan birçok mahallede etkili olan sel, tarım arazilerine de zarar verdi. Heyelan nedeniyle yol tamamen sular altında kalırken, ilçeye bağlı Halilpaşa, Aktaş, Kavaklı, Kümetaş, Bostancı, Gündoğdu, Pınarlı ve Sandıklı mahalleleriyle ulaşım sağlanamıyor.

Vatandaşlar yetkililerden bir an önce tedbir alınmasını istediler.

ARTVİN-ERZURUM KARAYOLU HEYELAN NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANDI

Artvin-Erzurum karayolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Ekiplerin yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmanın ardından yol tekrar trafiğe açıldı.

Artvin’de etkili olan sağanak yağış sonrası Artvin-Erzurum karayolu, meydana gelen heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapandı. Artvin-Erzurum karayolunun 17 ve 25. kilometreleri arası 5 farklı noktada heyelanlar meydana geldi. Yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları ana yolu çift taraflı ulaşıma kapattı. Sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma ve karayolları ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmanın ardından yolun tekrar trafiğe açılmasını sağladı. Heyelan gelen noktalardan o anda araç geçmemesi olası facianın önüne geçti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.