Emin olun ki ne kamera şakası ne de bir ironi…
Üniversite Araştırma Hastanesi’nde sünnet yapacak bir doktor yok!
Pekii Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nde var mı?
Ne gezer…
Orada da yok…
Tamam da; bu memlekette aileler çocuklarını sünnet ettirecekleri zaman nereye gidecek?
Ya merdivenaltı sünnetçilere ya da özel hastaneye…
Merdivenaltı sünnetçilerin tarifesi nedir bilmiyorum. (Gerçi merdivenaltı sünnetçi de artık kalmadı. Zira yasalar ciddi ölçüde caydırıcı olduğu için kimse geleneksel sünnetçilik yapmıyor.)
Özel hastanede ise, bir çocuğun sünneti asgari 3 bin 500 lira…
Yani hem üniversite hem de Sağlık Bakanlığı vatandaşa diyor ki, “Eğer çocuğunu sünnet ettirmek istiyorsan mutlaka özel hastaneye gidip para bayılman gerekiyor!”
Ne ala bir düzen değil mi!?
Sağlıkta bölge merkeziyiz deyip duruyoruz ya…
Aslında Çetin Altan’ın ifadesiyle, “Türk’e Türk propagandasından” başka bir şey değil.
Her iki bölge hastanesinde de düşünün ki bir alerji testi yapılamıyor.
Binlerce aile, alerjisi olan çocuklarını kucaklayıp Trabzon’a götürüyor!
Erzurum halkına layık görülen muamele şudur:
Sünnet için özel hastane önünde kuyruğa girip önce 3 bin 500 lirayı nakit yatırıyor, sonra da operasyon için gün alıyor!
Lafa gelindiğinde de Erzurum bölgenin sağlık üssü!
Sevsinler sizin üssünüzü!
Daha çocuğun pipisinden bir parça kesecek doktorunuz yok!
Neyse ki o özel hastane, on bin lira yirmi bin lira istemiyor…
Nasılsa tekel…
İstese, ister…
“Erzurum Doğu’nun sağlık üssü” demekle ve kendinizi dev aynasında görmekle, gerçek aynı şey değil ne yazık ki…
Bu iki dev hastanenin her ikisinde de alerji testi yapacak bir doktor ya da sünnet edecek bir uzman yoksa anlattıklarınızın alayı palavradan ibarettir.
Bu gidişle korkarım ki, yarın bir gün de grip olan bir hastayı Ankara’ya gönderirler!
Nasılsa mesele şirazesinden çıkmış bir kere…
Gerçekten de zor bazen insan üzülüyor çocukta doktora yapıyor fakat Doçentliğe sonra geldiği zaman neler olur bilmiyorum inşallah alırlar erzuruma faydalı Hekim olur bir de sünnet bahsini demiştiniz gerçekten hastanelerimizde hizmet Adına eksikler çok Maraş’a hastanesine gittim Göz için şeker hastasısın bölgeye git o alet biz de yok orada olmayan o aleti getiremez miyiz hastaneye gerçekten hizmet az bazı konularda görüşünüze Katılıyorum eskiler derdi ki Erzurum sahipsiz memleket bu görüşüne de katılıyorum selamlar ve saygılar öğretmen Ahmet Aydın
Zülfü yare dokunmuşsunuz Sayın Şener .Dadaşlar için hassas konu..Tez buluna getirile..
Sünnet yapacak doktor yoksa o hastaneleri kapatın gitsin, böyle rezalet olur mu. Berberler bile bunu yapıyor bu nasıl hastane nasıl sağlık merkezi. Şehir hastanesi zaten hastane degil labirent araki bulasın.
Aynen öyle diş hekimliğine gittim aracımı park edecek yer yok bu nasıl üniversite anlamadım bir park yeri yapmak çok mu zor. Tıp önündeki otopark dolu diş hekimliği için otopark şart. Herseye çimer emi yazalım.
Bina yapmak 2-3 yıl içinde tamamlanıyor ama bir pratisyen hekim bir UZMAN hekim bir profosor kac yılda yetişiyor. Maddi manevi o insanlar nasıl yıpranıyor. Ve halkımız doktorlarımızdan haklı olarak hizmet bekliyor.Ogle nereye giderseniz gidin demeklede olmuyor .sunneti yazmışsınız bu tipta çok küçük mesele okullar tatil oluca siyasi partiler sivil toplum teşkilatları hayır sever is adamlarida bunları yaptırıyor. Asıl mesele savas meydanlarında bile kutsal meslek sayılan hekimliğin meslek kutsiyetini bilen idealist doktor yetiştirmek onleri Erzurum da tutmaktır..Ayrica SSK veya palandoken Göğüs kadın doğum hastaneleri de bence boşuna KAPATILDI. Varsa önlerinde eksikleri giderildi. EGITIM HASTANESI kaç yılda yapıldı kac yıldır tamirde çok gülünç değilmi ve daha sünnet edecek doktor bulamazken faliyete geçerse basta doktor ve saglik personelini nereden bulunacak.Saglik önce insana doktor ve saglik çalışanına daha sonrada binaya inşaata olmalıdır.. Ayrıca başkanlık sistemi ile milletvekilerinin pek hükmü kalmadı Erzurum hizmet almak istiyorsa yürütmede mutlaka bir bakanı olması lazım tip tarhi Erzurumda yeni Başlamadı prof dr.Murat küçük uğurunun Erzurum belediye tarihi 1-2cilt ve dr serif soylunun E erzurum sihhi cografya kitabi ile rahmetli Prof dr Ali kurt beyin bu konuda ki kitaplarında etüv konulacak yer olmadığı ni Dr serif soylu yazmis o günler geride kaldı ama bu mesleğe degindindiginiz için teşekkürler elinize yüreğinize saglik
ne güzel bi tespit. mehmet bey göz muayene için 20 gün sonraya gün veriliyor. diş dolgusu için 2 aya sonraya gün verliyo çüük diş 2 ay sonra tamamen çürümüş olur ama malesef işte erzurumun geldiği nokta bu. 3 defa hastaneye gidiyorum doğru tedavi alamıyorum. eskiden böyle değildi 1 defada tedavi olup çıkıyorduk gerçekten sağlıkta durum erzurumda çok kötü.