GÜNDEM Haber Girişi : 10 Ağustos 2015 10:12

İbre yeniden MHP'ye döndü

İbre yeniden MHP'ye döndü
CHP ile koalisyon görüşmesinde artık son viraja giren AK Parti, Bahçeli'nin, ''AK Parti ile benzeyen yanlarımız var'' şeklindeki açıklaması sonrasında yeniden MHP seçeneğini masaya koydu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "AKP ile benzeyen yanlarımız var" şeklindeki açıklaması, bugün karar aşamasına gelmesi beklenen AK Parti-CHP arasındaki koalisyon görüşmesini etkileyecek bir çıkış oldu. Böylelikle 7 Haziran'dan beri "illa da bir koalisyon hükümeti olacaksa bu, tabanları birbirine çok yakın olan AK Parti MHP arasında olmalıdır" yönündeki görüşü bir kez daha haklı çıkardı. Sonuç ne olur bilinmez ancak kulislerde en çok üzerinde durulan senaryo, MHP'nin vereceği destekle AK Parti'nin azınlık hükümeti kurması ve Kasım ayında da erken seçime gidilmesidir. Bahçeli'nin son açıklaması bu senaryoyu daha da güçlendirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.