Haber Girişi : 14 Eylül 2015 01:43

GÜÇLÜ SİYASİ TEMSİL, GÜÇLÜ ŞEHİR!

GÜÇLÜ SİYASİ TEMSİL, GÜÇLÜ ŞEHİR!
Malumu ilam olacak, ama tekrarlayalım; MHYK, MYK, GİK gibi yüksek organlar, partilerin meclisi hükmündedir.
O kurulların içinden belirlenen Başkanlık Divanı ise partilerin en yüksek icra organıdır, tabiri caizse Bakanlar Kuruluna tekabül eder. 
Bu yüksek organlarda hemşehrilerimizin görev alması, Erzurum'un siyasi ağırlığı bakımından önem arz ediyor
Anayasa, partilerimizi ''demokrasinin vazgeçilmez unsurları'' olarak tanımlıyor ya?  Bu, lafızdan ibaret bir hakikat değil; gerçekten, asolan partidir. 
Bu açıdan bakıldığında, hafta sonu gerçekleştirilen AK Parti 5'inci Olağan Kongresi'nde Erzurum Milletvekili ve İçişleri eski Bakanı Efkan ala ve Sağlık eski bakanı Recep Akdağ'ın Merkez Karar ve Yürütme Kurulu(MHYK) üyeliklerine seçilmelerini, şehir açısından mühim bir gelişme olarak değerlendirebiliriz.
Kendilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. 
İnşallah Sayın Bakanlar, bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de yüksek unvanları ve kıymetli şahsiyetlerine uygun hizmetlere vesile olacaklardır. 
Altını çizmeden geçmeyelim; MHP Mersin Milletvekili Oktay Öztürk de, Erzurum Milletvekili iken MHP'nin 11. Büyük Kurultayında MYK üyeliğine seçilmiş ve akabinde Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmuştu.
Görüldüğü gibi, parti liderleri, yakın çalışma arkadaşları arasında Erzurumlu siyasetçilere de yer vermeye özen gösteriyorlar. Elbette bunu,  siyasi kayırma saikıyla yapmıyorlar, birer sadakat ve vefa abidesi olan Erzurum evlatlarını tercih etmelerinin asıl nedeni, onların her ahval ve şeraitte test edilmiş, ispatlanmış dürüstlük ve liyakatleridir.
PROF. DR. RECEP AKDAĞ'IN 
ADAYLIĞI AK PARTİ İÇİN AVANTAJ 
Türkiye Sağlıkta Dönüşüm Programının mimarı Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın, Partisinin seçim başarılarına önemli katkısı olmuştu. 
Sağlık deyip geçmeyin; her evde bir ya da birkaç hasta, hasta yakını var. Herkesin ayağı bir şekilde, kuyruk ve çilelerle toplumsal hafızada kötü çağrışımlar yaptıran sağlık kuruluşlarına düşüyor. 
Canı burnunda insanların, en çok incindiği, çile çektiği kamusal alanlar hastaneler olagelmiştir.
Fakir fukara içinde bir şekilde ''Sağlık mağlubu ve mağduru'' olmayan azdır. Bu sorunlu ve sıkıntılı hizmet alanında, Sayın Bakanın döneminde hayatı bir hayli kolaylaştırılan seçmenin tercihi, genellikle iktidar partisinden yana oldu. 
Kanaatime göre, ''Sağlıkta Dönüşüm Programı'' onun Bakanlıktan ayrılmasından sonra aynı şevk, heyecan ve gayretle yürümedi.
Toplumda kabul görmüş, sevilen, hatırı sayılan, bir karşılığı olan Sayın Bakanın adaylığını partisi ve Erzurum için kazanç olarak telakki ediyorum.
Parti üst yönetimine seçilmesi, yerel siyasi liderlik konumunun sürdüğüne ve liste tanziminde etkisinin devam edeceğine işaret ediyor. 
YAVİLİOĞLU GENÇ VE DEĞERLİ BİR SİYASETÇİ  
Dr. Cengiz Yavilioğlu'nun adaylığını yerel gazeteler şu şekilde duyurdu okuyucularına: ''7 Haziran seçimleri öncesi Erzurum Milletvekili olan Cengiz Yavilioğlu yapılacak Erken Genel Seçimlerde Ak Parti'den Erzurum Milletvekili aday adayı oldu. Cengiz Yavilioğlu'nun aday adaylığı şehirde sevinçle karşılandı.
7 Haziran tarihinde yapılan seçimlerde Erzurum'u TBMM'de 4 yıl layıkıyla temsil ettiğini dile getiren AK Partili Erzurumlu seçmenler, her alanda olduğu gibi özellikle Eğitim alanında gösterdiği başarılı çalışmalarla da seçmenin yüreğinde taht kurduğunu söylediler.''
Haberlerin içeriğine katılıyorum. Kendisi; entelektüel birikimi, siyasi temsil yeteneği, dürüstlük ve çalışkanlığı ile temayüz eden değerli bir siyasetçi. Listede yer alması hem partisi, hem de şehir için yararlı olacaktır. Başarı diliyorum.
***
Erzurum'un siyasi açıdan en iyi şekilde temsili; kolektif bir rüyamız ve hep canlı tuttuğumuz toplumsal umudumuzdur. 
Bu umudu hakikate çevirme potansiyeline sahip her aday, hangi partiye mensup olursa olsun bizi heyecanlandırıyor!
RAYLI SİSTEM İHALESİ TAMAMLANDI!
Basın özetlerinden bir haber dikkatimi çekti. Beni alıp tatlı hayallere sürükleyen haberi,  şehir ismini çıkararak aşağıya alıyorum: 
''20 Ağustos'ta ilk oturumu yapılan 2'nci etap raylı sistem ihalesinde süreç tamamlandı. Meydandan Havalimanı bağlantılı hattın yapım ihalesinin ilk turunda 7 firma teklif sundu. İhale falan firmaya kaldı.''
Biliyorsunuz, ''Erzurum Hafif Raylı Sistem'' hayallerimizi süsleyen bir proje. Defalarca yazdık, ENER Projesi olarak açıkladık. İlgi gördü, rağbet gördü, lakin dikkate alınmadı. Gördünüz mü, el alem ikinci etabını bitiriyor, biz birincisinin rüyasını görmeye devam ediyoruz. Şu seçim evvelinde bir kere daha dikkat çekelim de, bakarsınız eşref saate denk gelir!

Etiketler : vahdet
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.