GÜNDEMHaber Girişi : 26 Şubat 2016 10:59

Flaş... Flaş... Erzurum'da FETÖ/PDY operasyonu 11 kişi tutuklandı

Flaş... Flaş... Erzurum'da FETÖ/PDY operasyonu 11 kişi tutuklandı
Erzurum'da 'parelel yapı' operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında Aziziye Belediye eski Başkanı Ak Partili Fatih Cengiz'in de bulunduğu 11 kişi tutuklandı.
Erzurum'da Fethullahçı Terör Örgütü  ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında gözaltına alınan aralarında Aziziye Belediyesi eski Başkanı Ak Partili Fatih Cengiz ile beraber belediye çalışanları ve  iş adamlarının da bulunduğu 30 kişi  hakkında çıkarıldıkları mahkemede karar verildi.


Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı´nın talimatıyla Erzurum, İstanbul, Ankara, Çanakkale,Trabzon ve Van´da 3 gün önce Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından eş zamanlı  düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alınan 30 kişi, dün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. 


Nöbetçi savcı tarafından ifadeleri alınarak  tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen şüpheliler hakkında yaklaşık 10 saat süren duruşma sonunda karar verildi.


Mahkeme, Aziziye Belediyesi eski Başkanı Fatih Cengiz ile birlikte  8 belediye çalışanı ve iş adamları B.Ç., M.S. ve Y.K.'yı,  ´terör örgütüne üye olmak, ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik yapmak´ suçlarından tutukladı.


Mahkeme, operasyon kapsamında gözaltında bulunan  diğer 19 şüpheliyi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.