GÜNDEMHaber Girişi : 03 Ekim 2024 06:05

Fetih Cami restorasyonu sürüyor

Fetih Cami restorasyonu sürüyor
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Valilik tarafından restorasyonu yaptırılan “Erzurum Fetih Camii”ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Fetih Camii’nin hazırlanan restorasyon projesi ile yapının tasarımı, mimari özellikleri, yapım sistemi, malzeme kullanımı açısından özgün değerlerinin korunması amaçlanıyor.

Kilise binası olarak inşa edilen bina, içerisinde bulunduğu Demirciler Çarşısı nedeniyle “Demirciler Kilisesi” olarak da adlandırılıyor.

Ziyarete Vali Yardımcıları Lokman Düzgün ve Mustafa Berk Çelik, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, İl Müftüsü Rüstem Can ve Yakutiye İlçe Müftüsü Selim Şahin eşlik etti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 03 Ekim 2024 22:31

    Valimiz den bir ricamız var stadın oradan üniversitenin çamlığına göz koyup yol geçirmeye çalışıyorlar satın valim orada ağaçlar 60 70 yaşında çam ağaçları var lütfen bu zalimliğe bir dur diyiniz. Yokun diğer tarafı bomboş 1 ağaç yok lütfen çamlıktan değil yan taraftan yol geçirilsin.