EKONOMİHaber Girişi : 22 Eylül 2011 12:52

Fahrettin paşa camii yardımlarla yükseliyor

Fahrettin paşa camii yardımlarla yükseliyor

Adana’nın Ceyhan İlçesinde Yapımı Devam Eden Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerine Ait Mimari Özelliklerde İnşa Edilen ve yapımına 2009 Yılında Yapımına Başlanan Fahrettinpaşa  Cami İnşaatı Devam Ediyor.

Ceyhan Namık Kemal Mahallesi Depremevleri 1003 Ada’da yapımına devam eden, Osmanlı döneminde Mekke’nin Komutanı olan Fahrettin Paşa’dan alan Fahrettinpaşa Camiinin yapımının tamamlandığında bayanlar için müstakil mescit ve tuvaletler olacağını belirten Ceyhan İlçe Müftüsü Halil Şekerci, "Camimizde engelli kardeşlerimiz için lavabolar mevcuttur. Çocuklu annelere çocuklarının bakımı için özel odalar yer almaktadır." dedi. Çarşı merkezinin birçok konuda rahatlaması ve yükünün hafiflemesi için caminin bir an önce hizmete girmesinin önem taşıdığını kaydeden Şekerci, "Özellikle bayan kardeşlerimiz büyük sıkıntılar çekmektedir.

Onların camimizin tamamlanmasıyla birlikte rahatlıkla hem ihtiyaçlarını giderebileceği hem de ibadetlerini yapabileceği bir duruma gelecektir."Şekerci, yapılacak olan Fahrettin Paşa Camii’nin her şeyi ile bir ilk olacağını vurgulayarak, “Camimiz bodrum katı, zemin kat ve minber katı olmak üzere üç kattan oluşacak. Bodrum katında Kuran Kursu, zemin kat ise bayanlara ayrılacak. Ve isteyen bayanlarımız burada Cuma ve bayram namazlarını kılabilecekler. Mimari yönüyle çok güzel bir cami olacak” dedi.1135 metrekarelik alanın 400 metrekaresinin inşaat alanı olacağını da sözlerine ekleyen Şekerci, caminin iki minare 13 kubbeden oluşacağını da sözlerine ekledi.

Ceyhan  dışından caminin yapımı için maddi destekte bulunmak isteyenlerin Vakıflar Bankası Ceyhan Şubesinde açılmış olan TR600001500158007294392557 nolu Türkiye Diyanet Vakfı Ceyhan Şubesi hesabına yardımlarını yapabilecekler.

WebSite:http://www.ceyhanmuftulugu.gov.tr/ E-mail: [email protected]. Telefon:322 613 12 70