Erzurum Teknik Üniversitesi Akademik Genel Kurul Toplantısı akademisyenlerimizin katılımı ile yapıldı.
Erzurum Teknik Üniversitesi Eğitim-öğretim faaliyetleri ile bilimsel araştırma ve teknoloji geliştirme stratejilerinin tartışıldığı toplantıda kampüs alanımızın yapılaşma faaliyetleri, yakın gelecekte başlayacak projeler, akademik yapılanma, öğrencilerin talepleri, yerel bölgesel ve ulusal bazda ETÜ'nün konumu gibi başlıca hususlar ele alındı.
Merkezi Derslikler Binası Konferans Salonu'nda toplanan Akademik Genel Kurul, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Çakmak'ın eğitim öğretimde alınması gereken önlemler ve araştırma faaliyetlerini değerlendirdiği açılış konuşması ile başladı. Sırasıyla Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Bakır, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Aydın, İİBF Dekanı Prof. Dr. Vedat Kaya ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Kaymaz'ın fakülteleri hakkında sunum yaptıkları Akademik Genel Kurul'da Erzurum Teknik Üniversitesi'nin kuruluşundan bu güne gerçekleştirdiği ve bundan sonraki hedefleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Fakülte Dekanlarından sonra söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Şahin'de toplantıya katılan akademisyenlere, "Üniversitelerarası Rekabette ETÜ'nün Yeri" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Erzurum Teknik Üniversitesinin hedefinin "üçüncü nesil üniversite" olmak olduğundan bahseden Prof. Dr. Şahin, Erzurum Teknik Üniversitesinin başarı kriterlerini Endüstri ile işbirliği yapmak, Toplumla iç içe olmak, En iyi akademik kadroyu oluşturmak ve başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir üniversite olmak üzere başlıca dört madde altında topladı. Prof. Dr. Bayram Şahin, son olarak Girişimci ve Yenilikçi Üniversite kriterlerini sağlayabilmek için atılması gereken adımlar ve ETÜ Ar-Ge Stratejik Planı ve Yol Haritası öğretim üyeleri ile paylaştı.
Akademik Genel Kurul sonunda söz alan Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı da akademisyenlerimize katılımlarından dolayı teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Yaylalı, düzenlenen bu Akademik Genel Kurul'un ETÜ'nün eğitim öğretim ve bilimsel vizyonu ve ETÜ öğrencileri açısından önemine dikkat çekti. Yarınları Birlikte Şekillendirelim sloganı ile yola çıkıldığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı yapılan bu toplantıların birlikte çalışma olgusunu kuvvetlendireceği kanaatini taşıdığını ifade etti. ETÜ'nün bir dünya üniversitesi olabilmesi için, hayat boyu öğrenme vizyonuna sahip olduğunu ve buna uygun bir misyonla hareket edeceğini belirtti. Yüksek Teknoloji Araştırma Merkezi (YÜTAM) ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) yakın gelecekte önemli işlere imza atacağını ifade eden Yaylalı, öğretim üyeleri sonuç odaklı çalışılması gerektiğini, klasik eğitim öğretim anlayışı ile vizyon sahibi bir dünya üniversitesi olunamayacağını sözlerine ekledi. Öğretim üyelerinin görüş, dilek ve temennilerinin ardından 2015-2016 güz yarıyılı sonu Akademik Genel Kurul tamamlandı.