GÜNDEMHaber Girişi : 24 Temmuz 2024 07:06

ETSO ve STSO’dan kongre buluşması

ETSO ve STSO’dan kongre buluşması
Erzurum Kongresi'nin 105. yıl dönümü vesilesiyle Erzurum ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri bir araya geldi.

İlki geçtiğimiz yıl Sivas’ta yapılan “Cumhuriyeti Kuran Şehirler” programının bu yıl ikincisi için Erzurum'a gelen Sivas Ticaret ve Sanayi Odası mensupları, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası mensuplarıyla bir panelde buluştu.

Panel öncesi birer konuşma yapan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Kılıç, iki şehrin Cumhuriyet'e giden yolda önemli birer mihenk taşı olduğunu, tarihi süreç içinde de hep birbirine yakın iki şehir olduğunu dile getirdiler.

Daha sonra bir sunum yapan Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Uluslararası Ticaret Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Takım; ekonominin temel sorunları, Türkiye'nin jeopolitik konumu, ulaştırma koridorları ve Erzurum iline ait sosyo-ekonomik göstergeler başlıklarında bilgiler verdi.

ETSO’DA CUMHURİYETİ KURAN ŞEHİRLER BULUŞMASI

Açılış konuşmasını Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir yaptı. Özdemir, “Sivas’ın Erzurum ile nüfus, coğrafi, ekonomik ve birçok açıdan benzerlikler taşıdığını, ETSO ile yapılan kardeş oda protokolü ile de bunu taçlandırdıklarını dile getirdi. ETSO heyetini 4 Eylül Sivas Kongresi etkinliklerine davet ederken, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Amasya Ticaret ve Sanayi Odası'nın da yapılan bu etkinliklere dahil edilmesi temennisinde bulundu.

ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Kılıç, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Kılıç, konuşmasında “ Erzurum’un tarım ve hayvancılık sektörlerinin yanında sanayileşmede önemli bir vizyon ortaya koyarak, sanayileşmenin önemini dile getirdi. Erzurum 2025 Turizm başkenti seçilmesi ile turizmdeki tecrübesi sayesinde önemli bir ivme kazanacağını belirtti. Başkan Özdemir’in 4 Eylül Sivas Kongresi etkinliklerine de memnuniyetle katılacaklarını dile getirdi.

Daha sonra Atatürk Üniversitesi İİBF Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdullah Takım, "Erzurum’un Uluslararası Ticarette Yeri ve Önemi" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Program sonunda katılımcılara karşılıklı hediyeler verilerek, günün anısına toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.