Haber Girişi : 29 Ağustos 2016 10:06

Eski Türkiye Yok

Eski Türkiye Yok
Yakın tarihte Ukrayna ,Gürcistan,Mısır,Tunus ve Libya gibi ülkelerde yönetimler nasıl el değişti?
ABD'ye sorsanız kesin internet oyunu zannetmişler, o arada yönetimler değişmiş cevabı alabilirsiniz.  
Zira Biden, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, "Biz olaylar olurken bunun gerçek olup olmadığını veya bir internet oyunu olup olmadığını, ciddi olup olmadığını anlayamadık" dedi.
Dünyanın en ücra köşesinde istihbarata göre hareket eden ABD'nin,TÜRKİYE gibi önemli bir ülkede olacakları bilmemesi ilginç oldu...
Biden, 15 Temmuz'u anlamış gibi yapıyor; Türkiye'den asla vazgeçemeyiz demeye getiriyor. Biden'ı bilmem ama Türk Halkı Bidendan pek bir şey anlamadı.
Biden'ın konuşmasından tek anlaşılması gereken, Washington Türk kamuoyunda yükselen anti-Amerikan eğilimden müthiş rahatsız.
ABD'nin kırmızı hattan arayıp telefonla talimat verdiği o eski Türkiye artık yok. Bu değişimi okuyamadı ABD, okusaydı 15 Temmuz yaşanmazdı.
Görüşmelerden edindiğim izlenim,sanki biraz " biz ettik siz etmeyin " havası var gibi...
Türkiye, Suriye'de sahneye konulmaya çalışılan oyuna asla rıza göstermeyecek.
Cerablus operasyonunun amacı, DAEŞ ve YPG dahil sınırlarımızı bütün terörist unsurlardan temizlemektir. Türkiye'nin kararlılığı tam.
PYD ve YPG unsurları Fırat'ın batısında varlık gösteremeyecek.PKK ve PYD, Cerablus'u almaya hazırlanırken ortada sap gibi kaldılar.
Türkiye, Rusya ve İran ile Suriye'de bir proje üzerinde anlaştı. Suriye'nin toprak bütünlüğü korunacak. PKK devleti hayaline geçit yok. Rusya, "Türk Akımı" peşinde ve Suriye'de PKK devletçiği istemiyor.İran,Kürt projesinin er yada geç kendisine sıçrayacağını biliyor.
Türkiye, DAEŞ için girdi ve El-Bab'ın PYD tarafından işgal edilmesine asla izin vermez.PYD ve PKK Suriye'de ABD izin vermeden Türk ordusuna saldıramaz.Cerablus' da dahil, bütün alanın YPG ve PYD'den temizlenmesi şart.
Türkiye'nin Suriye'ye girmesi bölgedeki kilitleri açabilir.Suriye'de örgütler üzerinden devam eden vekalet savaşları son bulabilir.
Suriye'de "Kürt Koridoru" hayal oldu, Türkiye söylediğini yaptı. Menbiç tarafından Cerablus'un güneyine yaklaşan YPG'li bir grup, Türk topçuları tarafından top ateşiyle vuruldu.
İsrail,sözde vaat edilmiş topraklar için Sünni İslam dünyasında operasyon peşinde, önlerindeki en büyük engel Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve gelişen Türkiye.
İsrail, güçlenmiş bir Türkiye'den vaat edilmiş toprakları alamayız ama Kürt devletinden alırız düşüncesinde.
Kılıçdaroğlu'na suikast girişimi kaos planının devamıdır. Darbe girişimi sürüyor. Dedelerimizin bizlere emanet ettiği Toprakları Birlik,Beraberlik ile korumayı başaracağız.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.