GÜNDEMHaber Girişi : 05 Ağustos 2024 06:30

Erzurum Gazze için ayakta

Erzurum Gazze için ayakta
Erzurum’da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da suikasta uğraması ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Erzurum'da Sivil Toplum Platformu tarafından düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşüne binlerce Erzurumlu katıldı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin halkına destek olmak amacıyla düzenlenen yürüyüş, büyük bir katılımla gerçekleşti.

Erzurum'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, Saraybosna Caddesi'nde bulunan Dere Camisi önünde akşam namazı sonrasında toplandı. Her yaştan katılımcı, Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak, İsrail'e karşı tepkilerini pankartlar ve sloganlarla dile getirdi. İstasyon Meydanı'na kadar süren yürüyüşte vatandaşlar, Filistin'e olan desteklerini güçlü bir şekilde ifade etti. Yürüyüş sonunda İstasyon Meydanı'na ulaşan grup, burada okunan Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi ve Gazze için dua etti. Katılımcılar, dualarıyla Filistin'deki acıların son bulmasını temenni etti.

Grup adına konuşan Ömer Onay, İsmail Haniye'nin vasiyetini yerine getirmek ve Gazze'nin sesi olmak için toplandıklarını vurguladı. Onay, "Planlı bir soykırımın hedefi olan Gazze'yi savunuyoruz. ABD'nin şımarık çocuğu İsrail, öldürdükçe destekleniyor, Temsilciler Meclisi'nde alkışlanıyor" dedi. Onay, suikasta kurban giden İsmail Haniye'nin Filistin davasına olan adanmışlığını vurguladı ve bu tür suikastların Filistin direnişini asla durduramayacağını ifade etti. "Onlar direnişi bitirebileceklerini düşünüyorlar ama yanılıyorlar. Bu yanılgılarını bir gün anlayacaklar" diye ekledi.

Yürüyüşün sonunda, Erzurum İl Müftüsü Dr. Rüstem Can tarafından yapılan dua ile etkinlik sona erdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.