ERZURUMHaber Girişi : 12 Mart 2016 07:42

Egeli Dadaşlar'dan Erzurum'a ziyaret

Egeli Dadaşlar'dan Erzurum'a ziyaret
Egeli Dadaşlar'dan Erzurum'a ziyaret
Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü etkinliklerine katılmak, bir dizi gezi ve ziyaretlerde bulunarak, okullarda yardım organizasyonları gerçekleştirmek amacıyla Erzurum'a gelen Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu kentte merkez ilçe belediyelerini ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bornova Erzurumlular Derneği Başkanı Sinan Gültekin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti. Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 98. yıldönümü etkinliklerine katılmak, ayrıca okullara kırtasiye ve ayakkabı yardımında bulunmak üzere şehre gelen Ege'deki Dadaşlar, Başkan Sekmen'e federasyon ve derneklerin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Okumuş, federasyonlarının Ege'deki kamu ve sivil inisiyatif kurumlarıyla birlikte sürekli diyalog halinde olduklarını anlattı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Sekmen de, il dışında yaşayan Dadaşların temsil ettiği derneklerin vilayetlerdeki sosyal ve kültürel faaliyetlere katkıda bulunmaları gerektiğini kaydetti. Başkan Sekmen, "Anadolu'da, Avrupa'da kısacası Dünya'nın neresinde olursa olsun hayatını idame ettiren ya da bir dernek çatısı altında bir araya gelen Dadaşlar, memleketlerine vefa borcunu ödemek için Erzurum'un ruhunu, vakarını, mertliğini ve misafirperverliğini anlatmalı ve şehrimizin turizmine katkıda bulunmalıdırlar" diye konuştu. Konuşmaların ardından Ege'deki Dadaşlar Başkan Mehmet Sekmen ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 
BAŞKAN BULUTLAR'A ZİYARET 
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'ı, makamın da ziyaret ettiler. 
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu'nun ve üyelerinin bu nazik ziyaretleri için teşekkür eden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, misafirleri Erzurum ve Palandöken'de görmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş'a ve üyelere, Palandöken Belediyesi ve İlçedeki çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Bulutlar, Erzurum dışındaki derneklerin birlik ve beraberlik içerisin de, yeni nesillere Erzurum tarihini, kültürünü, örfünü ananesini ve geleneklerini anlatmak, tanıtmak ve buraların gezilip görülmesini sağlamak olduğunu belirtti. Başkan Bulutlar, ayrıca yıllar önce Erzurum da göçen fakat şehir mezarlığın da yeri olan ve yıllardır atıl duran ve hiç kullanılmayan boş alanları hayır için devredilmesini istedi. Samimi bir ortamda geçen ziyaretin ardından Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Genel Başkanı Muzaffer Okumuş'a plaket taktim ederken Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Genel Başkanı Muzaffer Okumuş ise Belediye Başkanı Bulutlara, fahri üyelik kartı ve belgesi verdiler.
BAŞKAN KORKUT'TAN BİLGİ ALDILAR
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Erzurum Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut'u ziyaret etti. 
Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yıldönümünü Erzurum'da geçirmek ve bu süre zarfında okulları ziyaret ederek çeşitli yardımlarda bulunmak üzere şehre gelen dernek başkanı ve üyeleri Başkan Korkut'a federasyon ve derneklerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Ali Korkut, yapacakları çalışmalarda dernek yetkililerine başarılar diledi.
BAŞKAN ORHAN EGE'DEKİ DADAŞLAR'I AĞIRLADI
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'ı ziyaret ettiler. 
Federasyon Başkanı Muzaffer Okumuş ve beraberindeki üyelerle belediye meclis salonunda bir araya gelen Başkan Orhan, belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Federasyon üyelerine Erzurum'a yaptıkları ziyaret için teşekkür eden Başkan Orhan, Erzurum dışında yaşayan her bir Dadaş'ın şehrin turizm elçisi olduğunu ifade ederek, Erzurum'un tarihi ve doğal güzellikleri ile turizm potansiyelinin tanıtımı noktasında sorumluluk üstlenmeleri gerektiğini ifade etti. Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş ise, Başkan Orhan'a misafirperverliği için teşekkür etti. Başkan Orhan, misafirlerini belediyenin kültür yayınları arasından çıkan 2016 Erzurum Ajandası hediye ederek uğurladı.

Etiketler : sekmen
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.