GÜNCELHaber Girişi : 16 Kasım 2010 21:46

Dünyada Kurban Bayramı

Dünyada Kurban Bayramı

Kurban Bayram Namazı için İstanbul'un birçok ilçesinden gelen vatandaşlar Sultanahmet Camii'nde bir araya gelerek bayram namazını kıldı.

Tarihi camilerde namaz kılmak için özellikle Sultanahmet'i tercih eden vatandaşlar, namazın ardından cami avlusunda ve mescitte birbiriyle bayramlaştı. Çok sayıda Müslüman ülke vatandaşı da bayram namazı için Sultanahmet'i tercih etti.

Selatin camilerde bayram namazı kılma alışkanlığı Kurban Bayramı namazında da değişmedi. Her bayram sabahı bildik görüntülerin yaşandığı Sultanahmet Meydanı'nda bu bayramda da benzer manzaralar oluştu. Çocuklar büyükleriyle birlikte caminin yolunu tuttu. Çok sayıda Müslüman turist de namaz için Sultanahmet'i tercih etti. Özellikle Müslüman ülke vatandaşı kadınların da bayram namazı ilgisi dikkat çekti.

Cami çevresinde güvenlik önlemi alan polis, çıkış kapılarında herhangi bir olumsuz duruma karşı hazır bekletildi. Bayram namazının kılınmasının ardından ilk bayramlaşma her zaman olduğu gibi mescit içinde başladı. İçeride başlayan bayramlaşma faslı dışarıda da devam etti. Yabancı ülke vatandaşlarının camiden çıkan cemaate ilgisi ve fotoğraf çekmeye çalışması dikkat çekti.

Namazın ardından duygularını ifade eden vatandaşlar Kurban Bayramı'na erişmenin mutluluğunu dile getirdi. Bayram günlerinin kendileri için bambaşka bir anlam ifade ettiğini anlatan ve Esenler'den gelerek namazı Sultanahmet'te kılan bir vatandaş, tarihi ortamda namaz kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Çocukların bu ortamları görerek büyümeleri için bu fırsatı kullandıklarını de belirten vatandaşlar, birlik mesajları verdi.

Çocukların namaz ilgisi de dikkat çekti. Büyükleriyle birlikte namaza gelen çocuklar büyüklerin ellerini öperek bayram harçlığı alacaklarını anlattı.