GÜNCELHaber Girişi : 09 Kasım 2008 16:50

Diyanet İşleri bir Cumhuriyet kurumudur

Diyanet İşleri bir Cumhuriyet kurumudur
AKP Kadirli ilçe kongresine katılmak üzere Osmaniye'ye gelen Bakan Yazıcıoğlu, Alevi Bektaşi Federasyonu?nun 'Diyanet İşleri Başkanlığı ve Alevi köylerindeki camilerin kapatılması, okullarda din dersinin kaldırılması' yönündeki talepleri konusundaki bir soruya "Bu tür uç fikirlere itibar etmiyoruz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir Cumhuriyet kuruluşu olduğunu savunan Yazıcıoğlu "Diyanet İşleri Başkanlığı Atatürk'ün Cumhuriyete kazandırdığı önemli kurumlardan bir tanesidir. Bugün ülke içerisinde en ücra yerlere kadar temsilcisi olan gerçekten güzide bir kuruluşumuzdur. Bütün İslam dünyasından, Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinden her gün Türkiye'ye heyetler gelir, diyanetin yapısını incelerler. Diyaneti örnek alarak kendi ülkelerine nasıl taşıyabileceklerinin hesabını yaparlar. Bu durumda iken şimdi biz bu uç fikirlere itibar etmemiz söz konusu değil" dedi.

?Diyanet İşleri Başkanlığı Osmanlı devletindeki Şeyhülislamın devamı gibidir? benzetmesini yapan Yazıcıoğlu "Türkiye, imparatorluk birikimlerinin yerine 85 yıllık Cumhuriyet deneyimlerini oturtmuş bir ülkedir. Biz diyoruz ki; gerek din eğitiminde, gerekse din hizmetlerinde Türkiye çok önemli bir noktadadır. Bizimle bu tecrübeleri paylaşmak isteyen herkesle paylaşmaya hazırız" dedi.