EKONOMİHaber Girişi : 08 Aralık 2010 08:46

Din Görevlileri, Hac Dönüşü İl Müftüsü Veysel Çakı'yı Ziyaret Ettiler

Din Görevlileri, Hac Dönüşü İl Müftüsü Veysel Çakı'yı Ziyaret Ettiler
Hac ziyareti dönüşü nedeniyle Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı'yı ziyaret eden Beşikdüzü İlçe Müftülüğü din görevlilerinden Ali Naci Bebek, Mehmet Yanık, Hasan Karagöz ile Vakfıkebir İlçe Müftülüğü din görevlilerinden Mithat Güdü,  Trabzon Müftüsü Veysel Çakı'yı makamında ziyaret ederek; "Hoş geldin ve hayırlı olsun" temennilerinde bulundular.
 
Beşikdüzü İle Benim Gönül Bağım Vardır
   
1990-1998 yılları arasında Beşikdüzü İlçe Müftülüğü görevinde de bulunmuş olan, Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, kendisini ziyaret eden din görevlileriyle bir süre baş başa sohbet etti. Beşikdüzü'nün görev hayatında çok önemli yeri olduğunun altını çizen İl Müftüsü Veysel Çakı şunları söyledi: "Beşikdüzü ile benim bir gönül bağım vardır. Beşikdüzü, görev hayatımda  mihenk taşı olmuştur. Beşikdüzü halkı bizi çok sever; biz de Beşikdüzülüleri çok severiz. Beşikdüzü'ne çeşitli vesilelerle sık sık gidip geliyoruz; inşallah bundan sonra da gidip geleceğiz. Beşikdüzü benim ilk göz ağrımdır. Bu vesile ile bütün Beşikdüzülü dostlarımıza, arkadaşlarımıza selam, sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Hayatta olanlara sağlık, sıhhat diliyorum. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.
   
İmam-Hatip Lisesi Yapılacak Diye Temelini Attığımız Binanın, Amacı Doğrultusunda Neticelenmemesine Çok Üzüldüm
 
Sohbet esnasında, Beşikdüzü Adacık Mahallesi'nde kendileri döneminde inşaatına başlanan İmam-Hatip Lisesi binasının amacı doğrultusunda tamamlanamayışından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Trabzon Müftüsü Veysel Çakı: "Beşikdüzü Adacık Mahallesi'nde Diyanet Vakfına ait olan arazi üzerine Beşikdüzü'nün ihtiyacı olan Anadolu İmam-Hatip Lisesi binasının temelini, Beşikdüzü halkı ve din görevlileriyle birlikte attık. İmam-Hatip Lisesi olarak temeli atılan ve inşaatına başlanan bu binanın amacı doğrultusunda tamamlanması ve hizmete açılması arzumuz idi. Ancak daha sonra öğrendik ki; söz konusu binanın hastane yapılması için belediyeye devri yapılmış. Buna açıkçası çok üzüldüm. Evet, hastane de bizim; onu da yapalım, başka sosyal hizmet alanları da inşa edelim. Ancak; Beşikdüzü'nde bir Anadolu İmam-Hatip Lisesi binasına acilen ihtiyaç var. Beşikdüzü'nde İmam-Hatip ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde okuyan öğrenciler ilçe müftülüğü binasında yetersiz şartlarda eğitim öğretim görüyorlar. Bu sıkıntının giderilmesi için hayırsever insanlarımızla okul inşaatını başlattık ve bu insanlar imam hatip lisesi yapılacak diye bu hizmete el tuttular. Fakat gelinen noktada, bir amaç için yapılmasını arzuladığınız ve insanları teşvik ettiğiniz bir hizmetin amacı doğrultusunda neticelenmediğini gördüğünüzde üzülüyorsunuz. İnsanların yapacağınız işte size güven duyması çok önemlidir. Biz bu işe başlarken Beşikdüzü insanına güvendik, onlarda bize güvendiler. Bir emaneti omuzluyorsunuz ve bu emanetin de bir sorumluluğu olduğunu, ihmalinin de vebali gerektirdiğini unutmamanız gerekiyor " diyerek üzüntülerini dile getirdi.
Kendinizi Geliştirin, Ailenizi İhmal Etmeyin
   
İl Müftüsü Çakı, son olarak kendisini ziyaret eden din görevlilerine hitaben: "Kendinize güveniniz olsun. Bilgi ve becerilerinizi geliştirin. Çok okuyun, araştırın; elde ettiğiniz doğru bilgileri insanlarla paylaşın. Yardımsever olun; insanların her türlü derdi ve sıkıntısıyla ilgilenin. Toplum insanı olun. Görevinizi camii ile lojman arasına sıkıştırmayın. Eşlerinizi ve çocuklarınızı asla ihmal etmeyin." tavsiyelerinde bulundu.

İl Müftüsü Veysel Çakı'yı ziyaret eden din görevlileri de gördükleri yakın ilgi ve samimi sohbetten oldukça memnun kaldıklarını belirterek Trabzon İl Müftülüğü'nden ayrıldılar.