EKONOMİHaber Girişi : 21 Eylül 2015 01:30

DAiB'ten Bakü çıkarması

DAiB'ten Bakü çıkarması
DOĞU Anadolu İhracatçılar Birliği, Doğu'nun ihracat hacmini artırmak ve Türkiye'nin 2023 hedeflerine katkı sunmak için gece gündüz çalışıyor.
DOĞU Anadolu İhracatçılar Birliği, Doğu'nun ihracat hacmini artırmak ve Türkiye'nin 2023 hedeflerine katkı sunmak için gece gündüz çalışıyor. 
Aralarında Şırnak, Batman,Hakkari, Van, Tunceli, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan gibi illerden üyelerin toplandığı Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, Cemal Şengel başkanlığında yeni pazar arayışını sürdürüyor. Bir yanda da mevcut pazarlardaki ticaret hacmini büyütmenin yollarını arayan DAİB, geçen hafta da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de temaslarda bulundu.
Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu ile birlikte gazetemiz başyazarı Mehmet Şener'in de onur konuğu olarak katıldığı bu gezide, birlik üyeleri yıllardan beri Bakü ile sürdürdükleri ticaretlerini yeniden güncellediler ve yeni müşteriler buldular. 
Bakü'ye otuzun üzerinde ihracatçıyla birlikte çıkarma yapan DAİB, üç günlük gezide başta Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği olmak üzere, çeşitli meslek teşekkülleriyle buluştu.  Yavuz Keleş'in başkanlığını yürüttüğü Türk İşadamları Derneği'ni de ziyaret eden DAİB yönetim kurulu üyeleri, Azerbaycanlı yetkililerle de son derece yararlı görüşmeler yaptı. 
DAİB Başkanı Cemal Şengel,  birliklerinin Asya'dan Afrika'ya kadar onlarca ülkeye ihracat yaptığını hatırlatarak, özellikle komşu ülkelerle olan ticaret hacmimizi de üçe dörde katlamanın peşindeyiz dedi.
Palandöken

Etiketler : daib
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.