GÜNCELHaber Girişi : 11 Eylül 2009 10:59

''Camiye Yardım yapacağım'' diyerek İmamı dolandırdı

''Camiye Yardım yapacağım'' diyerek İmamı dolandırdı
Erzincan'da kendisini özel bir marketin yetkilisi olarak tanıtan bir kişi camii imamını dolandırdı .

Erzincan Fatih Mahallesi'ndeki Fatma Hatun Camii'ne gelen A.K. adlı bir kişi, İsmail Ercan'a (55) camiye yardım yapacağını ve kendisine de kampanyadan bilgisayar vereceğini söyledi. Kampanya masrafları için Ercan'dan 300 TL para isteyen dolandırıcı, imamdan aldığı 100 TL parayla kayıplara karıştı.

Ercan başından geçen olayı şöyle anlattı. "Namazdan sonra bir vatandaş odama gelip, 'hocam şirketimizin müdürü sizin camide Cuma günü namaz kılmış, cami çok sıcakmış. Şirket adına size iki klima ile fakirlere dağıtın diye 10 koli erzak verecekler.

Diğer camilerde bilgisayar var, sizin camiinizde yok. Şirket size bir tane de bilgisayar veriyor. Sadece KDV'sini alıyor. KDV'si de 350 TL tutuyor. 300 TL sayarız.' dedi. Üzerimde param olmadığı için bakkal arkadaşın verdiği 100 TL'yi şahsa verdik. Kendisi akşam klimalarla birlikte bilgisayarı getireceği söyledi ve gitti. Şahıs gelmeyince önce şirkete gidip yetkililere sordum. Yetkililer daha önce de bu tarz olayların olduğunu ve camilerden kendilerine gelen şikâyetler olduğunu söylediler.�