GÜNCELHaber Girişi : 30 Kasım 2008 16:58

Camiye diye aldığı halılarla kayboldu

Camiye diye aldığı halılarla kayboldu

Gaziantep'te, kendini doktor olarak tanıtan bir şahıs, önce telefonla aradığı esnafa köy camisi için halı siparişi verdi; ardından da ticari taksi ile işyerinden aldırdığı bin 200 YTL değerindeki 10 halıyla kayıplara karıştı.

Kendisini doktor olarak tanıtan ve adının Recep İzci olduğunu söyleyen bir şahıs, ticaretle uğraşan Şıh Mehmet T.'yi, işyerinden telefonla aradı. Özel bir hastanenin yanı sıra Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nin acil servisinde haftada 2 gün çalıştığını belirten şahıs, Güce köyü camisinin halılarının çok eski olduğunu, caminin halılarını değiştirmeyi düşündüğünü ve bunun için fiyat araştırması yaptığını anlattı. Şıh Mehmet T., şahsa elinde 70, 100 ve 150 YTL değerinde 3 çeşit halı bulunduğunu söyledi. 15 dakika sonra Mehmet T.'yi tekrar arayan söz konusu kişi, 150 YTL değerindeki halılardan almak istediğini, ancak fiyatın yüksek olduğunu belirtti ve pazarlığa tutuştu. 'Köy camiine alıyoruz; senin de bir katkın olsun' diyen şahıs, söz konusu 10 halıyı bin YTL'den satın aldığını ifade etti.

Taksiciyi gönderip halıları aldıracağını söyleyen kişi, Mehmet T.'ye ücret için 'Hastanede olacağım; saat 17.00'den sonra gel; ya da birini gönder parayı ödeyeyim' dedi. Mehmet T., gelen taksiciye 10 adet halıyı yükleyerek gönderdi ve Cuma namazına gitti. Cuma namazı sonrası arandığı cep telefonunu arayan Mehmet T., isminin Recep İzci olduğunu söyleyen şahsa ulaşamadı.

Durumdan şüphelenen Mehmet T., söz konusu GSM operatörünün ilgili servisini aradı ve telefon numarasının kayıtlı olduğu kişinin Davut D. olduğunu öğrendi. Bunun üzerine arandığı sabit telefon numaralarını da kontrol eden Mehmet T., telefonların Küsget Sanayi Sitesi'nde bir telefon bayiine ait olduğunu öğrendi. Dolandırıldığını anlayan Mehmet T., Güven Polis Merkezi'ne giderek dolandırıldığını belirtti ve suç duyurusunda bulundu. Polis, 10 halı ile kayıplara karışan şahsı yakalamak için çalışma başlattı.

(CİHAN)