GÜNCELHaber Girişi : 12 Kasım 2008 11:56

Cami cemaati isyan etti

Cami cemaati isyan etti

Küçükçekmece'de camiye giden tek yol, okul bahçesine dahil edilince mahalle halkı isyan etti. Namaz kılmak için camiye gidecek yol bulamayan mahalle sakinleri "Camimizi istiyoruz" diyerek eylem yaptı. Okul Aile Birliği yetkilileri de, yolun güvenlik gerekçesiyle okula dahil edildiğini söyledi.

Sefaköy Tevfikbey Mahallesi'nde yaklaşık 35 yıldır ibadet yapılan Penyelüks Camii'nin etrafına yapılan binalar nedeniyle yollar bir bir kapandı. Cemaatin kullandığı tek yol da İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün isteği üzerine Hasan Günel İlköğretim Okulu'nun bahçesine dahil edildi. Cemaat, gidecek yol bulamadığı için artık camiye gidip namaz kılamamaktan şikayetçi. 

Okulun bahçesinden geçerek camiye giden yol nedeniyle tedirgin olan bir veli Küçükçekmece Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. Yapılan inceleme sonucunda velileri haklı gören yetkililer, öğrencilerin güvenliği nedeniyle yolun okul bahçesine dahil edilmesine karar verdi. Yolun kapanmasıyla birlikte camiye gidecek yol bulamayan mahalle sakinleri, kendilerine bir yol tahsis edilmesini istedi. 

"Camimizi istiyoruz", "Cami yolu kapatılamaz" şeklinde yazılı dövizler açarak okul önünde eylem yapan mahalle sakinleri, yaşadıkları soruna bir çözüm bulunmasını istedi. Cami cemaatinden Ahmet Sivri, "Günlerdir camiye gidip namaz kılamıyoruz. Bölgede yakın başka cami yok. Okul da bizim. Bizim çocuklarımız bu okulda okuyor. Kimsenin zarar görmesini biz de istemeyiz. Ancak bize camiye gidebilecek bir yol açılmasını istiyoruz." dedi.


"CAMİ YOLU KAPATILAMAZ"


Penyelüks Cami'nde vakit namazları kılan cemaat, "Yolun nereden geçtiği bizim için önemli değil. Önemli olan camiye giden bir yolun açılması. 35 yıldır kullandığımız yol kapatıldı. Cami yolu kapatılamaz. Bize herhangi bir yerden bir yol açsınlar" dedi. Okul önünde yaptıkları eylem sırasında okulun idarecileri ve öğretmenleri ile tartışan mahalle sakinleri daha sonra dağıldı.

Penyelüks Hasan Günel İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Gülseren Kütahyalı kimsenin ibadetine karışmak istemediklerini, ancak öğrencilerin güvenliği için o yolun okul bahçesine dahil edilmesini istediklerini anlattı. Camiye gidilen yolun okul bahçesine açıldığını aktaran Kütahyalı, "Çevrede birçok kötü olay oldu. Yakınımızdaki bir okulda iki öğrenci kaçırılarak yakıldı. Tedirgin olduk. Okul bahçesine yabancıların girmemesi, öğrencilerin güvende olması için yolun kapanması yönünde dilekçe verdik." diye konuştu. 

Velilerin dilekçelerini dikkate alan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'in belediye yetkililerinden yolun okulun bahçesine dahil edilmesini istediği, Küçükçekmece Belediyesi de camiye giden yolu okul bahçesine dahil ettiği öğrenildi.