GÜNCELHaber Girişi : 16 Ağustos 2010 13:26

Bu camide dondurma, su, meyve suyu, soda bedava

Bu camide dondurma, su, meyve suyu, soda bedava

Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Haymana Mahallesi'ndeki camide teravih namazı çıkışında cemaate ücretsiz dondurma, su, meyve suyu ve soda ikramı yapılıyor.

Haymana Camisi'nde 3 yıldan beri geleneksel olarak sürdürülen uygulama kapsamında, hayırseverler tarafından camiye getirilen soğuk içeceklerin yanında cemaate baklava, lokum ve çikolata gibi tatlılar da ikram ediliyor.

Kocasinan Müftüsü Galip Koçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de yaz aylarında oturduğu mahallenin camisinde teravih namazı çıkışı cemaate çeşitli ikramlarda bulunulmasının son derece sevindirici bir uygulama olduğunu söyledi.

Koçer, özellikle küçük yaştaki çocukların ilgi gösterdiği uygulamanın diğer camilere de örnek olabileceğini kaydetti.

İKRAMDAN EN ÇOK ÇOCUKLAR MEMNUN

Haymana Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muhsin İlyas Subaşı da, 3 yıl önce camiyi inşa ederken caminin farklı bir işlevi olmasını arzu ettiklerini, bu doğrultuda cami cemaatiyle böyle bir uygulamaya imza attıklarını ifade etti.

Subaşı, şöyle devam etti:

''3 yıldan beri her teravih namazı çıkışında cemaate çeşitli ikramlarda bulunuyoruz. Bu ikram genellikle soğuk su, soda, meyve suyu, dondurma, baklava, lokum ve çikolata olabiliyor. Sıcak yaz aylarında ise, cemaat genellikle soğuk su, soda, meyve suyu veya dondurma istiyor. Ali Oğuz Önder isimli sanayici arkadaşımızın katkılarıyla günde ortalama 300-350 tane dondurma, soğuk su veya soda ikramı yapıyoruz. İkramlarımızı cami kapısı girişine koyduğumuz buzdolabında ve derin dondurucuda saklıyoruz.

Cemaat uygulamadan memnun. Bu uygulamamızdan en çok çocuklar memnun. Teravih çıkışı neredeyse her akşam bayram havası yaşanıyor. Çocuklarımıza, bizlere bu coşkuyu yaşatan hayırsevere teşekkür ediyorum.''

Yazlık bağ evlerinin bulunduğu Haymana Mahallesi'ndeki camiye, ikram geleneğini duyan vatandaşların da ilgi gösterdiği öğrenildi