SAĞLIKHaber Girişi : 12 Mart 2010 17:23

Bayraktutar: Diyanetli 4/B Çalışanlar Kadroya Geçirilsin

Bayraktutar: Diyanetli 4/B Çalışanlar Kadroya Geçirilsin

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Devlet Bakanı Faruk Çelik’ten Diyanet’te çalışan 4/B’li personelin kadroya geçirilmesini istedi.

Memur-Sen tarafından düzenlenen Perşembe Söyleşilerine konuşmacı olarak katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik ile daha sonra baş başa görüşen Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 4/B statüsünde çalışan personelin sıkıntılarının devam ettiğini belirterek “Kurumumuzda çalışan bu arkadaşların kadroya geçirilmesini istiyoruz. Böylece çalışanlar arasındaki ikilikte ortadan kalkmış olur” dedi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik yakın zamanda Maliye Bakanı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nda 4/B li çalışanların kadroya geçirilmesinin görüşüleceğini bu görüşmede kendisinin de Diyanet’te çalışan 4/B lileri gündeme getirerek DİB’de çalışan 4/B li personelin de kadroya geçmesi konusunda elinden geleni yapacağını kaydetti.

 

Diyanet’teki 4/B li Personel Yurt Dışı Hizmetinde Görevlendirilebilecek

Yeni düzenleme ile Diyanet’te çalışan 4/B li personele yurt dışı hizmetinin yolunun açıldığını, hac ve umre hizmetlerinde de görevlendirilebileceklerini  belirten Bakan Çelik, ek ders ücreti konusunda da çalışmalarının devam ettiğini söyledi.  

 

DİB Yasa Tasarısı Başbakan’da

Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası’nın 30 yıldır bir türlü çıkarılamadığını ifade eden Bakan Çelik, tasarı konusunda hazırlıklarının tamamlandığını ve tasarıyı Başbakan’a sunduklarını, kısa zamanda TBMM gündemine gelerek bu dönem içerisinde tasarının yasalaşacağına inandıklarını belirtti.

 

Çelik: Herkes Kendi Alanına Çekilsin

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ülkemizde yargının yürütmeyi kuşatma altına almak istediğini belirterek “Hiç kimse ile çatışmadan diyoruz ki herkes kendi alanına çekilsin” dedi.

 

Memur-Sen tarafından dan düzenlenen "Perşembe Söyleşileri'ne katılan Çelik, Türkiye'de bazı gariplikler olduğunu, özellikle yüksek yargıda yaşananların "son dönemlerde Türkiye'de ne oluyor?" sorularını sordurduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Bence kırılma noktası 367 ile oldu. Anayasa'da var mı? Yok. Yasada var mı? Yok. Nerede var? Bir yerde yok ama 'bu olacak' diye yüksek mahkeme karar verince... Peki bu, millet adına bir karar mıdır? Hiç beklemediğimiz bir oyu millet verdi. Yüzde 34'ten başlayan bir siyasi hareket yüzde 47'lerde oy alıyor. Milletin çok ciddi bir tepkisi oldu. Oysa yargı Anayasa'daki hükmü gereği millet adına karar verecekti. O halde herkesin kendi sınırları içerisine çekilmesi kendi sınırlan içerisinde kalması gerekirdi. Fakat daha sonra özellikle özelleştirmelerle ilgili olan kararlar ve katsayı ile ilgili alınan, yönetime göre değişen kararlar ve son olarak da bir şehir içindeki ulaşımın fiyatını belirlemek konusundaki kararlar doğrusu çok ciddi sorunları da beraberinde getiriyor."

 

Milli Birlik Projesi kapsamında  Alevi, Türk ve Romen vatandaşlarımız ile ilgili yapılan çalışmalar konusunda bilgi veren Çelik, ülkemizdeki kronikleşmiş sorunların çözümü konusunda hükümet olarak ciddi bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. 

 

Alevi ve Romen  Kardeşlerimizin Sorunlarına Çare Arıyoruz

Alevi vatandaşların sorunlarının çözümü için çok geniş katılımlı 7 çalıştay gerçekleştirdiklerini ve bu çalıştaylarda her kesimden Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyerek çözüm konusunda ciddi adımlar attıklarını belirten Faruk Çelik,  Cem evlerine statü verilmesi, Sivas Madımak Otel’inin kütüphane veya bir başka şekilde kamulaştırılması ve Din Kültürü Derslerinde  Aleviliğin geniş şekilde verilmesinde mutabakat sağlandığını ve konuyla ilgili altyapı çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti.

 

Romen vatandaşlarımızın da ciddi sorunlarının olduğunu belirten Çelik, “Bu kardeşlerimizin barınma, eğitim ve iş sorunlarını çözümleyerek normal bir yaşam tarzına kavuşmalarını ve dışlanmışlıklarını gidermeye çalıştıklarını söyledi.