EĞİTİMHaber Girişi : 16 Ağustos 2024 07:01

Atatürk Üniversitesi'nin yeni rektörü Hacımüftüoğlu oldu

Atatürk Üniversitesi'nin yeni rektörü Hacımüftüoğlu oldu
Atatürk Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasının ardından Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre yeni rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu oldu.

Atatürk Üniversitesi rektörlüğünü iki dönemdir yürüten Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın görev süresinin dolmasıyla birlikte Erzurum’da rektörlük için Yükseköğretim Kurumuna 70 ten fazla aday başvurdu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bu adaylar içinde belirledikleri isimleri önceki gün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yeni rektör belli oldu. Atatürk Üniversitesi’nin yeni rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu atandı.

Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun babası Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu da uzun yıllar Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Dekan, Bölüm Başkanı ve Öğretim Üyesi olarak hizmet verdikten sonra Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştı.

PROF. DR. AHMET HACIMÜFTÜOĞLU KİMDİR?

26 Eylül 1975 tarihinde Trabzon Çaykara’da doğdu ve babasının akademik görevi vesilesiyle aynı yıl ailesiyle birlikte Erzurum’a taşındı. İlk, orta (Anadolu Lisesi) ve lise (Erzurum Fen) eğitim aşamalarını Erzurum’da; yükseköğrenimini ise İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp (Çapa) Fakültesinde 1999 yılında tamamladı. Aynı yıl tıpta uzmanlık sınavıyla girdiği Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim dalında uzmanlık eğitimini 2003 yılında bitirdi. 2003 yılında Yardımcı Doçent, 2007’de Doçent ve Şubat 2013 tarihinde Profesör oldu.

2005 yılında TÜBİTAK desteği ile gittiği Amerika Ohio State Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Kentucky Üniversitesi Sensör Teknoloji Merkezlerinde, kendi planladığı projesinde 1,5 (bir buçuk) yıl çalıştı. 2008 yılında beyin nörotransmitter ölçümü yapabilen Türkiye’deki ilk, Avrupa’daki ikinci “İn vivo voltametri ve beyin sensor laboratuvarı” nı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda kurdu. Birer yıl arayla düzenlediği 3 kursla, 78 bilim insanının bu yeni tekniği öğrenmesini sağladı. Bu dönemde iki TÜBİTAK projesini sonuçlandırdı.

Çeşitli bilimsel kuruluşlardan ve kongrelerden alınmış ödülleri, yayınlanmış 494 adet bilimsel çalışması, 2630 atıfı, 78 projesi, aldığı 22 adet patenti ve etken maddesi Türkiye’ye ait olan ülkemizin ilk ilaç patent başvurusu bulunmakta.

Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu halen Atatürk Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeliğini sürdürmekte.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halis demir 18 Ağustos 2024 08:03

    Trabzonlu diye küçümsemek çok yanlış biz Erzurumlular hain ve dedikoduyuz. Ömer Çomaklı Erzurumlu idi ne oldu tüm akrabasını haksız hukuksuz üniversiteye doldurdu. Sinir küpüydü. Kampüs rezalet olmuştu arabalar kaldırımlara park ediyordu bırakın Trabzonlu Sivaslılar İstanbullu vbvb adam gibi yönetecekmiş sorun yok. Kızınızı istese bayıla bayıla vereceksiniz değil mi.

  • Taha Tuğlular 17 Ağustos 2024 09:03

    Sayın Editör, dün buraya bir yorum yazmıştım. Henüz yayımlanmamış. Selamlar.

  • Ali er 16 Ağustos 2024 21:21

    Atama iyi olmuş ama em son yapılan seçimde bu adam Ömer çomaklıdan az oy almıştı. Alınan oya göte atama yapılacaksa rektör Ömer selim yıldırım veya hakkını yediğiniz serdar sevimli olmalıydı. Cumhurbaşkanı maalesef adil ve adaletli değil. Yapılan şey çok çirkin v e yanlış. İnsanların hakkını yemek bu kadar kolay olmamalı.

  • Rahmi Karakaş 16 Ağustos 2024 10:17

    Trabzon'da Güzel Sanatlar ve BESYO için özel yetenek sınavları yapıldığı zaman, yaklaşık 25-30 yıl önce Erzurumlu öğrenciler gitmeye bile gerek görmezdi. Kaybedeceklerini bilirlerdi. Atatürk Üniversitesinin yeni atanan rektörü ile, bu gün iki Erzurum Üniversitesinin rektörü Trabzonlu. Hayırlı olsun. UMARIM ADALETLİ BİR YÖNETİM SERGİLERLER. Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi Türkiye'nin ve hatta mümkünse Dünya'nın dört bir yanından akademisyenlerle temsil edilmeli. Başarılı ve üreten akademisyenler tercih edilmeli. Lakin ben bu konuda artık umutlu değilim. Akademik kadro atamalarının büyük bir kısmının Trabzondan bir selamla, torpille gerçekleşme ihtimali yüksek. UMARIM YANILIRIM. ERZURUM'A, ERZURUMLU SİYASETÇİLERE, ERZURUMLU AKADEMİSYENLERE, ERZURUMLU BÜROKRATLARA, HERKESE SELAMLAR Rahmi Karakaş

  • Taha Tuğlular 16 Ağustos 2024 09:18

    Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok isabetli bir atama yaptı. Akademik kariyeri başarılarla dolu, başarılı bir bilim insanını atadı. Erzurum'a ve üniversitemize çok faydalı olacağına inanıyorum. Allah muvaffak etsin, başarılar diliyorum.