Telekomünikasyon sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere Atatürk Üniversitesi önemli bir adım daha attı.
Atatürk Üniversitesi ile Türk Telekom'un gerçekleştirdiği "Ustasından Telekomünikasyon" Sertifika Programı iş birliği kapsamında düzenlenen imza töreninde, "Telekomünikasyon Teknolojileri Uygulamalı Laboratuvarı" açılışı da gerçekleştirildi.
Açılışta konuşma yapan ve 3. Nesil Üniversite olma hedefine emin adımlarla yürüdüklerini dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, "Girişimci-Yenilikçi Üniversite modelinin en önemli kaynağının beşerî sermaye olduğunu söyledi.
"Hedefimiz, Türkiye'deki üniversite-sanayi iş birliklerine rol model oluşturmak"
Büyüyen Türkiye'de küresel alandaki en büyük gücün dinamik ve eğitimli genç nüfusun olduğuna dikkat çeken Çomaklı, "Atatürk Üniversitesinde idarî sorumluluğu devr aldığımız günden bugüne başlattığımız dönüşüm çalışmalarında en önemli stratejik dayanağımız insana yatırım ilkesiydi. Bu sebeple hızlı adımlar atıyoruz, üniversite ile sanayi, sivil toplum kuruluşları ve halkı kaynaştırma yaklaşımı içerisindeyiz. Çeşitli kurum ve kuruluşlarımızla gerçekleştirdiğimiz işbirliklerine büyük önem veriyoruz. Hedefimiz, Türkiye'deki üniversite-sanayi iş birliklerine rol model oluşturmak.
İmzalamak üzere bugün bir arada olduğumuz bu işbirliği protokolü, üniversite ve sektör işbirliğine yönelik bir adım daha atmamıza vesile olması bakımından bizler için ayrıca önemli. Türk Telekom ile yaptığımız bu işbirliği ile Üniversitemize kazandırdığımız bu laboratuvarın öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacak olması sebebiyle de oldukça değerli" dedi.
"Sektörün nitelikli iş gücü ihtiyacı da karşılanmış olacak"
Bu işbirliğinin hem Erzurum'a hem de bulunduğu bölgeye büyük katkı sağlayacağını ifade eden Rektör Çomaklı, gerçekleştirilen bu protokolün öğrencilerin alacakları derslerle, telekomünikasyon teknolojilerine hâkim olurken, sektörün nitelikli iş gücü ihtiyacının da karşılanacağını sözlerine ekledi.
Çomaklı, "Öğrencilerimiz mezun olmadan önce hem sektörü yakından tanıma ve keşfetme fırsatı, hem de pratik, kapsamlı ve profesyonel bir deneyim edinebilme imkânı bulacak. Ayrıca hem sektörün güncel bilgisiyle buluşacak hem de mezuniyet sonrası kariyer hedeflerine kolayca yön verebilecek." diye konuştu.
Rektör Çomaklı konuşmasını şöyle sürdürdü : "Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve ilçelerimizdeki Meslek yüksekokullarımız, kuruluşlarından bugüne üniversite-sanayi işbirliği bağlamında, ülkemiz sanayiinin ihtiyaç duyacağı hemen her alanda meslek standartlarının oluşturulmasına katkı sağlayacak bilgi, teknik ve donanıma sahip yüzlerce mezun vermektedir.
Ara eleman yetiştiren meslek yüksekokullarımızda uygulamalı eğitime büyük önem veriyoruz. Bu işbirliği ile öğrencilerimize en yeni teknolojilerin öğretilmesini ve telekomünikasyon alanında ihtiyaç duyulan telekomünikasyon kurulum elemanı yetiştirilmesini amaçlıyoruz.
Üniversitemiz Erzurum Meslek Yüksekokulu'nda Türk Telekom A.Ş. tarafından kurulan Telekomünikasyon Laboratuvarı'nda Türk Telekom yöneticileri ve uzmanlarının meslek içi eğitimler vermesi, öğrencilerimizin gerçek iş dünyasıyla tanışması açısından büyük bir avantaj olmanın yanında, sektörün gerektirdiği yeterlilikler doğrultusunda alacakları eğitim ile sektör tarafından daha tercih edilebilir nitelikli iş gücü içerisindeki yerlerini alarak iletişim sektöründe daha çabuk iş bulabilecekler.
İşbirlikleri ve verdikleri destekten dolayı Türk Telekom'a teşekkür ediyor, Ülkemiz, Üniversitemiz ve Türk Telekom için hayırlı olmasını diliyorum."
Kapsamlı müfredat, yoğun içerik
Törenin ardından Atatürk Üniversitesi Erzurum Meslek Yüksekokulu'nda tanzim edilen laboratuvarın açılışını yapılırken, Türk Telekom yetkilileri de programın işleyişi hakkında bilgiler verdi.
Atatürk Üniversitesi Erzurum Meslek Yüksekokulu'nda "Ustasından Telekomünikasyon" Sertifika Programı kapsamındaki Telekomünikasyon Teknolojileri dersi 25'er öğrenci ile yürütülecek olup bu kapsamda; Haberleşmenin Gelişimi, Erişim Şebekeleri - Bakır Kablo Ek ve Ölçüm Metotları, Türk Telekom'da PSTN VE XDSL Servisleri, Erişim Şebekeleri Fiber Ek ve Ölçüm Metotları, Yeni Nesil Erişim Teknolojileri- FTTH, IPTV, WiFi, FTTB/C Sistemleri, Türk Telekom'da Enerji ve Soğutma Sistemleri ile Temel Network Eğitimi verilecek.