Haber Girişi : 11 Haziran 2019 19:26

Asya'nın can simidi

Asya'nın can simidi
Hiç bir vatandaşın kapıdan geri çevrilmediği ya da ameliyat olması gereken her hastanın şu veya bu gerekçe gösterilmeden ameliyat edildiği Araştırma Hastahanesi, bu yılın ilk beş
ayında, ülke ortalamasının üstünde bir talep patlaması yaşadı.

Burada ne bıçak parası, ne bağış, ne de torpil geçerli; insan olmak yeterli...
Sağlıkta büyük reformun adı: Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastahanesi...

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın göreve başlamasıyla birlikte atağa kalkan Atatürk Üniversitesi, yepyeni kadroları ve taze bir başlangıçla ülkenin yüzünü ağartan üniversitelerin ve üniversite hastahanelerinin başında geliyor.

Ortadoğu'dan Asya'ya büyük bir coğrafyaya yayılan insanların sağlık için kapısını çaldığı
en kapsamlı üniversite hastahanesi olan Araştırma Hastahanesi'nde, 240 öğretim üyesi, 333
asistan, 820 hemşire, 290 hasta bakım personeli ve 549 da çeşitli servislerde çalışan personel olmak üzere, toplam 2 bin 788 kişi görev yapıyor.

Kurulduğu 1962 yılından başlayarak günümüze kadar sağlık alanında hem pek çok ilke imza atan ve bunun yasıra, binlerce bilim insanının yetişmesinde başat rol üstlenen Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastahanesi, bugün de hemen her alanda yaptığı ameliyat ve tedavi imkanlarıyla yine parmakla gösterilen sağlık kurumlarının başında geliyor.

Yılda irili ufaklı 46 bin ameliyatın yapıldığı, bir milyon 130 bin hastanın muayene-tedavi
edildiği Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastahanesi, Doğu, Güneydoğu, Doğu Karadeniz bölgelerinin yanısıra, Azerbaycan, Nahcıvan, Gürcistan, İran, Suriye ve Afganistan gibi ülkelerin vatandaşlarına da sağlık hizmeti sunuyor.

16 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 165 bin metrekarelik bir alanda hizmet
sunan Araştırma Hastahanesi, Komşu ülkelerden gelen hastalar sayesinde, Türkiye'nin sağlık turizmine önemli değerler katan bir sağlık birimi haline geldi. Üniversite yönetimi,
hastahanenin Avrupa ülkelerine de hizmet veren bir hastahane olabilmesi için yeni dönemde yeni projeleri hayata geçirmeyi hedefliyor.

Halen 200'ü yoğun bakım olmak üzere, bin 418 yatağı, 27 ameliyathanesi olan hastaneye çok yakında yeni birimler eklenecek ve böylelikle hastanenin kapasitesi daha da artırılacak.

Rektör Çomaklı, üniversiteyi FET֒den temizledi, ama birileri de çok rahatsız oldu

Yarım asrı aşan tarihiyle ülkenin en saygın yüksek öğretim kurumlarının başında gelen Atatürk Üniversitesi, FETÖ temizliğinden sonra sağlık alanı ve sağlık biliminde verdiği hizmetlerle de yarışta ipi göğüsledi.

Geçmişte FETÖ'nün yanı sıra pek çok tarikat ve cemaatin adeta "merkez üssü" haline
gelen ancak o yıllarda bu çarpık durum karşısında, egemen güçlerle çatışmayı göze
alamadığı için sessiz kalan kimi çevreler, bugün Atatürk Üniversitesi'nin başta bilim ve
sağlık olmak üzere, bir çok alanda elde ettiği başarıyı görmezden gelmesi şaşkınlıkla
karşılanıyor. Gezi'nin en ateşli militanları, bu "eylem"deki asıl muratlarını, şu çarpıcı ifadeyle
özetlemişti: "Yahu hala anlamadınız mı mesele, üç beş ağacın kesilmesi değil!"

Bugün de hâlâ aynı kuyruk acısını yaşan kimi eski akademik çevreler, Atatürk Üniversitesi için benzer bir yaklaşımda bulunuyor. Onların özetle dedikleri ise şudur: "Yahu siz hâlâ anlamadınız mı, bizim derdimiz üniversite ya da üniversite hastahanesi değil; bizim meselemiz, FETÖ'nün düşmüş her kalesini yeniden inşa etme meselesidir. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi ise, bu yoldaki ilk hedefimizdir" diyorlar.

Etiketler : şener
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.