'Millet Camisi' olarak ismi değiştirilen FETÖ'cülere ait külliyedeki yurt baştan ayağa yenilendi. Diyanet Vakfı tarafından açılan 140 öğrenci kapasiteli yurt yükseköğretimin hizmetine sunuldu.
Erzurum'un Palandöken ilçesi Yıldızkent semtinde bulunan FETÖ elebaşı Gülen'in babası adına yaptırılan caminin Müftülüğe devrinden sonra bünyesinde bulunan yurtta yenilenerek Türkiye Diyanet Vakfı'na verildi. 140 öğrenci kapasiteli yurt Eylül ayında hizmete açılacak.
Palandöken ilçesi Yıldızkent semtinde FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in babası Ramiz Efendi adına yaptırılan caminin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Müftülüğü devredildi. Külliye olarak inşa edilen camiyle birlikte yaptırılan 140 öğrenci kapasiteli yurt, gereken işlemlerin tamamlanmasından sonra 11 Aralık 2016 tarihinde Türkiye Diyanet Vakfı'na verildi.
Türkiye Diyanet Vakfı uzmanlarının inceleme yaptığı yurtta çalışma başlatıldı. Baştan sona yenilenen yurt binasında 2 ve 4'er kişilik öğrenci odaları oluşturulurken, her türlü teknolojik alt yapı ihtiyacı karşılandı. Okuma salonundan kütüphaneye, spor salonunda çamaşırhaneye kadar öğrencilerin barınmaları için her türlü detayın düşünüldüğü yurtta adeta yok yok.
Öğrencileri veliler takip edebilecek
Türkiye Diyanet Vakfı Erzurum Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nun bir başka özelliği ise velilerin çocuklarını takip imkanı. Yurda alınacak öğrencilere verilecek kartlar sayesinde veliler çocuklarının yurda gelip gelmediğini görebilecek. Yurt girişine konulan digital okuyucu sayesinde öğrenci giriş kartını okutmadığı zaman sadece yönetim değil, veliye de anında mesaj gidecek.
Doğu'da ilk yurt
Darbe girişimi sonrası camiyle birlikte yurdun da Palandöken Müftülüğüne devredildiğini belirten Türkiye Diyanet Vakfı Erzurum Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Lokman Çakmak, "Müftülük yurt binasını 11 Aralık 2016'da Türkiye Diyanet Vakfı'na verdi. Bunun üzerine Erzurum'da yurt açılması için çalışma başlatıldı. Tamamen harabeye dönen yurt adeta baştan ayağı yenilendi. 2 ve 4'er kişilik odalarla öğrencilerin rahat etmesi hedeflendi. Çamaşırhaneden, banyoya, okuma salonlarından kütüphaneye, ütü odasına varana kadar bütün ihtiyaçlar düşünüldü. Mescit, konferans salonu, yemekhanesiyle öğrenciler için adeta kendilerini evlerinde hissettirecek bir yurt inşa edildi. Fiber internet alt yapısı ve diğer teknik donanımları öğrencilerimiz düşünülerek yapıldı" diye konuştu.
140 öğrenci kapasiteli yurtta ağırlığın ilahiyat fakültesi öğrencileri olacağını belirten Çakmak diğer fakültelerden de öğrenci alacaklarını bildirdi. Yurt için müracaatların başladığını ifade eden Çakmak, Eylül ayında resmi açılış yapmayı planladıklarını söyledi.
Kaynak: Pusula Gazetesi